Wegrenner Meurisse stoomt zich klaar voor het BK veldrijden

    Meurisse met de latere Europese kampioen Trentin in zijn wiel.

    Wegrenner Xandro Meurisse (26) zal op 13 januari aan de start verschijnen van het BK veldrijden in Kruibeke. Meurisse, die rijdt voor Wanty-Groupe Gobert, heeft een verleden als veldrijder.

    Het zijsprongetje naar het veld is voor Xandro Meurisse uiteraard maar voorbereiding op het komende wegseizoen. Meurisse, die onder meer een sterk EK op de weg reed, verschijnt aan de start in Bredene (29/12), Gullegem (5/01) en Zonnebeke (26/01). Tussendoor neemt hij er ook het BK in Kruibeke (13/01) bij.

     

    "Dit is vooral een mooie manier om de periode tussen twee stages te overbruggen", legt Meurisse uit. "In Spanje legde ik midden december een mooie basis, nu kan ik in de cross meer op intensiteit trainen. De dag na het BK trekken we dan op ploegstage in Spanje."