• home
 • video
 • pas verschenen

  MLS in de rouw na overlijden recordtrainer 'Sigi' Schmid: "Je zal gemist worden"

  De Duitse MLS-recordtrainer Siegfried Schmid overleed op kerstdag.

  De Duitse MLS-recordtrainer Siegfried Schmid overleed op kerstdag.

  Siegfried 'Sigi' Schmid (65), de trainer met het grootste aantal zeges in de MLS achter zijn naam, is op kerstdag in Los Angeles overleden. Op sociale media wordt verslagen gereageerd op het overlijden van Schmid, die met hartproblemen kampte en op een harttransplantatie wachtte. 

  Siegfried Schmid, die op 4-jarige leeftijd emigreerde naar de VS, was achttien seizoenen lang trainer in de MLS. Hij was er coach van Colombus Crew, Seattle Sounders en LA Galaxy. Met Galaxy (2002) en Colombus (2008) haalde Schmid de titel binnen, in totaal won de Duitser 266 wedstrijden in de MLS: een record.

   

  In september maakte Schmid na een reeks slechte resultaten abrupt een eind aan zijn tweede samenwerking met LA Galaxy, de club waar ook de Zweed Zlatan Ibrahimovic momenteel aan de slag is.

   

  Zijn familie maakte bekend dat Schmid op kerstdag zijn laatste adem uitblies in een ziekenhuis in Los Angeles, waar hij eerder deze maand al opgenomen was met hartproblemen. De Duitse recordtrainer wachtte er op een harttransplantatie.

   

  Op sociale media reageerde de Amerikaanse voetbalwereld met grote verslagenheid op het nieuws van Schmids overlijden. Onder meer ex-Anderlecht-speler Sacha Klestjan betuigde zijn medeleven. "RIP Sigi Schmid, ik ben dankbaar dat ik jou heb gekend. Je hebt het voetbal in de VS veel gegeven. Je zal gemist worden."

  Op Sociale media was de verslagenheid groot