• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Goeie wissel van Vormer? Of slechte keuze bij begin van de match?"

  Leko en Club wonnen op Daknam.

  Het was al bij al een match om snel te vergeten, maar Club Brugge heeft zijn plicht vervuld tegen Lokeren. Na de 0-1-zege bedraagt de achterstand op Racing Genk bij de winterstop 7 punten. "Mijn spelers krijgen nu 8 dagen vrij. Dat hebben ze nodig", zag ook coach Ivan Leko.

  "Een van de moeilijkste keuzes in deze 6 maanden"

  Na 6 uitwedstrijden zonder zege kon Club Brugge op verplaatsing nog eens winnen. "Dit was misschien onze eerste wedstrijd waarin we niet top waren en toch konden winnen", zag Ivan Leko. "Dat is erg belangrijk als je op het einde wil spelen voor de prijzen."

   

  "We wisten dat we moesten winnen, want 10 punten achter op Racing Genk is niet niets. Onze eerste helft was slordig, maar we hadden weer een sterke organisatie. Toewijding was vandaag de sleutel."

   

  Ruud Vormer, vorig weekend geschorst tegen Antwerp, begon vandaag op de bank en was uiteindelijk als invaller matchwinnaar. "Een goeie wissel? Of een slechte keuze bij het begin van de match?", lachte Leko.

   

  "Ik had vooraf gezegd dat dit een van de moeilijkste keuzes in deze 6 maanden was. Ik wilde vertrouwen geven aan de spelers die het heel goed hadden gedaan tegen Antwerp. Maar Vormer is al weken goed bezig en is daarom ook matchwinnaar."

   

  "We hebben een eerlijke relatie. Uiteraard is hij boos, maar dat kan ik begrijpen. Hij is een absolute winnaar en wil elke match spelen. Maar ik zeg altijd eerlijk wat ik denk en bijna alle spelers willen zo'n communicatie. Vormer is als aanvoerder matchwinnaar en daar ben ik trots op."

  Ik zeg altijd eerlijk wat ik denk en bijna alle spelers willen zo'n communicatie. Vormer is als aanvoerder matchwinnaar en daar ben ik trots op.

  Ivan Leko

  "Wintermercato? Heb vertrouwen dat we doen wat we nodig hebben"

  Club Brugge kan nu even uitblazen in de winterstop. "Mijn spelers hebben 8 dagen vrij. Dat hebben ze nodig, want sommigen hebben bijna alles gespeeld", vertelt Ivan Leko. "2018 was fantastisch. Na een goeie voorbereiding proberen we 2019 nog beter te maken."

   

  "Of ik mijn verlanglijstje heb ingediend bij het bestuur? Ik heb vertrouwen dat we doen wat we nodig hebben. We hebben in de zomer al fantastische transfers gedaan. Ik maak me geen zorgen."