LeBron James mist 1e NBA-duel sinds april 2016 door lichte liesblessure

  " "

  LeBron James blesseerde zich op kerstdag in het derde kwart tegen Golden State.

  LeBron James zal een korte periode out zijn met een verrekking aan zijn lies. Dat maakte zijn club, LA Lakers, bekend. De 33-jarige vedette moest op kerstdag in het derde kwart tegen Golden State van het veld. Hoe lang hij buiten strijd is, geven de Lakers niet mee.

  Na een gevecht om de bal met Draymond Green voelde James iets in zijn lies. Hij hinkte van het parket en zag vanaf de bank zijn Lakers de kampioen kloppen. Hij was niet meteen overbezorgd: "Ik kon naar de kleedkamer wandelen. Wellicht heb ik me wat verrokken."

   

  Een MRI-scan bevestigde James' aanvoelen: "Die bevestigt een verrekking van zijn linkerlies. Hij zal een korte periode out zijn, maar die is niet bepaald", stuurden de Lakers een persbericht uit. "Zijn situatie zal dag per dag bekeken worden."

   

  James reageerde opgelucht en bedankte God: "Ik heb een kogel ontweken. Ik zal in geen tijd terug zijn."

  Einde aan reeks van 156 NBA-wedstrijden

  Door dit fysieke euvel komt er een einde aan 156 opeenvolgende NBA-wedstrijden voor "King James". Vanavond zal hij er niet bij zijn in Sacramento. Sinds april 2016 miste hij geen match. 

   

  James staat bekend om zijn uitzonderlijke fysiek en doorgedreven voorbereiding. Daardoor staat hij er telkens als een huis. Sinds zijn profdebuut in 2003 kende hij nog nooit een zware blessure.

   

  Dit seizoen is hij - net als in de voorgaande jaren bij Cleveland - de absolute sterkhouder van zijn ploeg met gemiddeld 27,3 punten, 8,3 rebounds en 7,1 assists in 34 wedstrijden.

   

  De Lakers spelen nog 3 duels in 2018: vandaag in Sacramento, morgen de derby tegen de Clippers en zondag thuis tegen Sacramento.