Verdonschot moet onder mes, maar doet eerst seizoen uit: "Zal pijn verbijten"

  Laura Verdonschot zal na het seizoen een kijkoperatie ondergaan.

  Laura Verdonschot zal na het seizoen een kijkoperatie ondergaan.

  Laura Verdonschot sukkelt al twee weken met een blessure aan de rechterknie en zal een operatie moeten ondergaan. Haar team Marlux-Bingoal deelde vandaag mee dat de 22-jarige veldrijdster wel nog eerst haar seizoen wil uitdoen.

  Het knieprobleem dook twee weken plots op, kort na de Scheldecross in Antwerpen, waar Verdonschot nog als derde op het podium stond. Tijdens duurtrainingen in de week daarna stokte haar knie na anderhalf uur fietsen.

   

  Daarop werd beslist om wat rust in te lassen en specialist Toon Claes te raadplegen. Hij vond littekenweefsel ter hoogte van de knieschijf, meer dan waarschijnlijk het gevolg van het stoten van die knie tegen een object, en wrijving met een uitstulping op de knieschijf nadien.

   

  "Het probleem kan enkel opgelost worden met een kijkoperatie. En daarna moet ik verplicht vier weken rusten", stelt Verdonschot. "Dat nu doen, zou in de praktijk het einde van mijn seizoen betekenen. Daarom probeer ik om de pijn te verbijten en dus de operatie uit te stellen tot na het seizoen."

   

  Woensdag startte Verdonschot wel in Heusden-Zolder. Ze werd er pas negentiende, nadat ze door een valpartij opgehouden werd, maar ondervond wel niet veel hinder van haar knieblessure. "Het plan is om de eindejaarsperiode verder af te werken zoals gepland: vrijdag Loenhout, daarna Diegem, Baal en Brussel." 

  Marlux-Bingoal kwam met slecht nieuws op Twitter