• home
 • video
 • pas verschenen

  Inter twee matchen achter gesloten deuren, Koulibaly twee duels geschorst

  De poppen gingen gisterenavond aan het dansen.

  De Italiaanse voetbalinstanties hebben niet te lang gewacht om straffen uit te spreken na het racistisch incident van gisterenavond tijdens Inter Milaan-Napoli. Verdediger Kalidou Koulibaly werd geviseerd en krijgt twee duels schorsing voor zijn rode kaart. Inter moet dan weer twee thuismatchen zonder toeschouwers spelen.

  De disciplinaire organen van het Italiaanse voetbal hebben Inter Milaan een sanctie van twee matchen achter gesloten deuren opgelegd. De liga erkent de "racistische gezangen tegenover Kalidou Koulibaly".

   

  De Napoli-verdediger kreeg gisteren tijdens Inter-Napoli meermaals oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd. Nadat hij een gele kaart had gekregen, trakteerde hij de scheidsrechter op een cynisch applausje en die geste leverde hem een uitsluiting op.

   

  Ook Koulibaly moet op het strafbankje zitten. Hij krijgt twee speeldagen schorsing: één match omdat hij al veelvuldig geel gepakt heeft, één wedstrijd door zijn klapgebaar richting de ref.