• home
 • video
 • pas verschenen

  Het ABC van tweede kerstdag: Aduriz-imitatie, Bayat en cornervlag-blunder

  Deze opvallende fases heeft u misschien gemist tijdens het kerstdiner.

  Terwijl u gezellig kerst vierde met de familie, rolde de bal alweer voor de 21e speeldag in de Jupiler Pro League. Mocht u van uw grootmoeder of schoonmama niet kijken? Dan zijn deze opvallende acties en beelden misschien aan uw aandacht ontsnapt: het ABCD van tweede kerstdag.

  A - Aduriz-imitatie

  STVV-aanvoerder Jordan Botaka zal nachtmerries gehad hebben van Aritz Aduriz. Tegen Oostende wou hij de sluwe strafschop van de aanvaller van Athletic Bilbao imiteren, maar dat ging pijnlijk mis. Een zekere zege voor STVV veranderde zo nog in een gelijkspel. 

  Hoe het niet moet:

  Hoe het wel moet:

  B - Mogi Bayat

  Terug van weggeweest: Mogi Bayat. De voetbalmakelaar heeft zich voor het eerst sinds het uitbreken van het fraudedossier in het Belgische voetbal laten zien in het openbaar. Bayat, een van de spilfiguren in het onderzoek, trok woensdagavond naar Mambourg, waar Charleroi-Standard op het menu stond. Bayat woonde in het gezelschap van zijn advocaat de wedstrijd bij.

  B - Dylan Bronn

  AA Gent sluit 2018 buiten de top 6 af en zal tijdens de winter op zoek moeten gaan naar versterkingen om het Play-off I-ticket veilig te stellen. Voor het aanvallende compartiment zoekt Michel Louwagie misschien beter bij de verdedigers. Centrale verdediger Sigurd Rosted zat al aan 5 goals en ook collega Dylan Bronn bleef niet achter. Tegen Genk scoorde hij met een heerlijke trap buitenkant voet, ook zijn 5e doelpunt.

  B - Butez dribbelt

  Tien profclubs mochten Dieumerci Mbokani al in hun voorhoede opstellen, maar ook de ervaren aanvaller kan zich af en toe nog in de luren laten leggen. Moeskroen-doelman Jean Butez panikeerde niet, toen de Congolees druk kwam zetten en tikte hem eenvoudig uit.

  B - Buil voor Esiti

  Als Anderson Esiti vanmorgen met hoofdpijn opstaat, zal het niet van te veel glühwein zijn. De bonkige Nigeriaan kan normaal wel tegen een stootje, maar van de bal van Pozuelo recht in zijn aangezicht moest hij toch even bekomen.

  C - Cornervlag dwarsboomt Standard

  Michel Preud'homme en Standard duiken de winterstop in met een knappe 9 op 9. Maar in 2019 heeft de coach toch nog wat werk aan de winkel, vooral bij de spelhervattingen dan. Eerst verkwanselde Fai een inworp, daarna liet Marin zich dwarsbomen door de cornervlag.

  C- Cercle Brugge slikt bijna owngoal

  Niet alleen de Gentse verdedigers weten het doel staan, ook Isaac Koné van Cercle Brugge. Alleen durft hij zich wel eens te vergissen van doel. Tegen Eupen verschalkte hij bijna zijn eigen doelman, maar Nardi kon in twee tijden nog redden.

  D - Duwtje in de rug voor Mpoku

  "We zijn Standard, we zijn de beste ploeg van Wallonië." Matchwinnaar Paul-José Mpoku was duidelijk opgetogen met de zege tegen Charleroi. Hij nam dan ook zijn tijd om te genieten van zijn applauswissel, tot grote frustratie van Niane.

  D - Doelpuntenkermis in Kortrijk

  Een dubbele voorsprong volstaat na een uur wedstrijd normaal gezien voor de overwinning, maar in de beladen derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem is veel mogelijk. De thuisploeg scoorde 3 keer in 8 minuten en sloeg Francky Dury met verstomming. Boosdoener Teddy Chevalier, die na zijn periode bij Zulte Waregem niet meer door 1 deur kan met Dury, legde de Essevee-fans ostentatief het zwijgen op.

  Bekijk hier alle doelpunten:

  Teddy Chevalier viert de 4-2 met een opvallend gebaar: