• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer (37) hoopt weer op formidabel jaar: "Op 1/1 tegen Serena niet zomaar duel"

  " "

  Roger Federer amuseert zich met kids in de Pinnacles Desert in Cervantes, Australië.

  Roger Federer begint eind deze week aan zijn 22e jaar op de ATP Tour op de Hopman Cup in Perth, Australië. Op zijn 37e hoopt de Zwitser nog steeds op een "formidabel" jaar. Hij wil graag zijn 100e enkeltitel bijschrijven, daarvoor heeft hij er nog eentje nodig.

  Federer blikte in Perth "heel opgewonden en gemotiveerd" vooruit naar 2019: "Hopelijk wordt het een opnieuw formidabel jaar." De nummer 3 van de wereld verdedigt half januari zijn dubbele titel op de Australian Open in 2017 en 2018.

   

  Ondanks zijn 20 grandslamtitels wil Federer niet hoog van de toren blazen. "Ik denk dat de mensen op mijn leeftijd wel zullen inzien dat - mocht ik iets buitengewoons doen in Melbourne - dat ongelooflijk zou zijn. Als ik daar niet in slaag, zou dat uiteindelijk redelijk logisch zijn. Want het is moeilijk om elk jaar met toptennis te beginnen. Je moet ook wat geluk hebben en een gustige loting."

   

  "Al hoop ik natuurlijk dat het weer het begin wordt van een formidabel jaar voor mij, zoals de voorbije 2 jaren", voegde hij eraan toe.

   

  Op 37 jaar en bijna 6 maanden houdt zijn lichaam het nog steeds goed uit. "Ik ben ook tevreden met hoe het tussenseizoen verliep. De voorbije 3 à 4 weken waren heel intens."

  Roger-Serena op 1 januari

  Federer verdedigt met Belinda Bencic de Zwitserse titel in de Hopman Cup, de landencompetitie voor gemengde teams. Zondag opent het duo tegen Groot-Brittannië, op 1 januari is er een duel tegen de Verenigde Staten met Frances Tiafoe en Serena Williams.

   

  Tijdens het dubbel gemengd zullen voor het eerst de grootste 2 tenniskampioenen (samen goed voor 43 grandslamtitels) tegenover elkaar staan. "Dat is niet zomaar een match. Het zal de eerste en ook de laatste ontmoeting worden tussen ons. Daarom hoop ik dat we die dag allebei op ons best zijn."