Ciman keert terug naar MLS en tekent bij Toronto: "Ben Dijon heel dankbaar"

  Laurent Ciman zal opnieuw in de Major League Soccer te bewonderen zijn.

  Rode Duivel Laurent Ciman (33) heeft niet langer zonder club gezeten. Nadat zijn contract bij de Franse club Dijon in onderling overleg ontbonden werd, tekende de verdediger vandaag bij de Canadese MLS-club Toronto FC.

  Laurent Ciman was een vrije speler nadat zijn contract bij de Franse eersteklasser Dijon al na vier maanden ontbonden werd. De Rode Duivel kon niet aarden in de Ligue 1 en wilde terug naar Canada, waar zijn dochtertje de best mogelijk verzorging zou kunnen krijgen.

   

  Die wens is nu dus ingewilligd, want vandaag maakte de Canadese club Toronto FC, de grote MLS-rivaal van Cimans ex-club Montréal, bekend op zijn website dat de verdediger een contract heeft ondertekend bij de club. De Rode Duivel wordt er ploegmakker van onder meer ex-Club Brugge-speler Victor Vazquez.

   

  Ciman keert zo na een klein half jaar alweer terug naar de voetbalvelden van de Major Soccer League, waar hij eerder al bij Montréal Impact (2015-2017) en Los Angeles (2018) speelde.

  Ciman: "Kijk enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk bij Toronto"

  Laurent Ciman zelf uitte in een bericht op Twitter zijn dankbaarheid aan zijn Franse ex-club Dijon. "Via deze weg wil ik Dijon echt bedanken om dit mogelijk te maken. Ik ben blij terug naar Canada te gaan, een plek die als 'thuis' aanvoelt. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe hoofdstuk bij Toronto."

   

  Ook Toronto-manager Tim Bezbattsjenko zelf reageerde al op de overgang. Hij was zeer in zijn nopjes met de nieuwe speler. "Dit is een speler die 'All-Star' en 'Verdediger van het Jaar' is geweest in de MLS. Hij is een uitstekende passeur, een organisator in de verdediging en een gepassioneerde speler. We kijken uit naar zijn aankomst bij onze club."

  De tweets van Ciman en zijn nieuwe club Toronto