• home
 • video
 • pas verschenen

  Ballon d'Or-winnaar Modric is ook 'Balkan-atleet' van het jaar

  Modric' individuele prijzenkast begint stilaan uit te puilen.

  Modric' individuele prijzenkast begint stilaan uit te puilen.

  De Kroatische topvoetballer Luka Modric heeft na de Ballon d'Or een nieuwe individuele prijs in de wacht gesleept. De draaischijf van Real Madrid haalde in de verkiezing van 'Balkan-atleet van het jaar' onder meer van tennisser Novak Djokovic.

  Luka Modric maakte vorig seizoen furore op club- en interlandniveau. De Kroaat won voor de derde opeenvolgende keer de Champions League met Real Madrid én schopte het tot de finale van het WK met Kroatië.

   

  Dankzij dat droomseizoen won Modric onlangs de Ballon d'Or, en donderdag werd hij ook nog eens verkozen tot 'beste atleet van de Balkan'. Modric haalde 75 punten, iets meer dan Novak Djokovic, de laureaat tussen 2011 en 2015.

   

  Modric is pas de tweede voetballer die 'Balkan-atleet' van het jaar wordt, na de Bulgaarse voormalig 'Europees voetballer van het jaar' Hristo Stoichkov in 1994.