Stybar: "Overwicht Van der Poel maakt cross een beetje saai"

  Stybar wordt geïnterviewd voor de start van de veldrit in Zolder.

  Stybar maakt vandaag zijn comeback in het veld.

  Zdenek Stybar begint vandaag aan zijn veldrittournée door Vlaanderen. "Ik moet nog een paar keer heel diep gaan tijdens mijn voorbereiding op het wegseizoen", zegt Stybar.

  Stybar: "Ik start vanaf de 9e rij, niet ideaal"

  Zolder is de eerste van 4 veldritten waarin Zdenek Stybar te bewonderen zal zijn in de eindejaarsperiode. De drievoudige wereldkampioen heeft er alvast veel zin in.

   

  "Ik wil genieten van die 4 veldritten", vertelde Stybar voor zijn opwarming in Zolder. "Ik denk dat ik nog een paar keer heel diep moet gaan in mijn voorbereiding op het wegseizoen. En veldritten zijn daarvoor ideaal."

   

  Prestatiedruk heeft Stybar niet. "Ik ben op en afgereden naar Tsjechië om Kerstmis te kunnen vieren met mijn familie. Dat is niet de ideale voorbereiding op een veldrit."

   

  "Bovendien zal ik starten vanaf de negende rij. Na de start volgt er wel een lang stuk asfalt. Maar ik denk niet dat ik daarop veel zal kunnen opschuiven."

  "Met Van der Poel duurt cross 2 rondes te lang"

  Stybar zal deze week een paar keer de ongenaakbare Mathieu van der Poel kruisen. "Van der Poel is pure klasse", zegt Stybar.

   

  "Maar zijn overwicht maakt de cross wel een beetje saai. De wedstrijd is telkens 2 rondes te lang als Van der Poel solo wegrijdt."

   

  "Maar je kan moeilijk vragen aan Mathieu dat hij het rustiger aan moet doen of dat hij vanaf de laatste rij moet starten. Hij is momenteel gewoon sterker dan de rest."

  "Nog 100 procent gefocust op de weg

  Op de weg bleef Stybar de laatste jaren wat hangen. Zal hij zijn vizier in de toekomst meer richten op het veld?

   

  "Ik ben nog altijd 100 procent gefocust op de weg. Ik heb daar nog enkele doelen die ik wil bereiken."

   

  "Vorig seizoen vond ik een goed jaar. Ik eindigde bijna in elke eendagskoers in de top 10, maar winnen lukte niet. Hopelijk heb ik volgend jaar een beetje meer gelukt."

  Stybar tegen Van Aert: "Hoe gaat het met nieuwe ploeg?"