• home
 • video
 • pas verschenen

  Belhocine doet oproep aan fans: "Spelersgroep heeft jullie steun nodig"

  Belhocine op een persconferentie.

  Belhocine is de interim-trainer van Anderlecht.

  Daags voor het duel met Waasland-Beveren heeft interim-trainer Karim Belhocine de pers te woord gestaan. "Ik ben vastberaden om deze situatie in Anderlecht om te keren"

  Belhocine: "Aan de mentaliteit van spelers ligt het niet"

  Na de pijnlijke nederlaag in Moeskroen (3-1) en 1 op 15 is het alarmfase donkerrood in Anderlecht. Interim-coach Karim Belhocine blijft ondanks die dramatische cijfers positief.

   

  "Aan de mentaliteit van mijn spelers ligt niet", reageerde Belhocine vandaag voor de verzamelde pers. "Dat heb ik hen ook gezegd. Maar ik heb wel bepaalde fases met de spelers geanalyseerd en verteld waar het beter moet."

   

  "Dat er fans mistevreden waren na de nederlaag in Moeskroen begrijp ik wel. Daarom moeten we tegen Waasland-Beveren 90 minuten het maximum geven. We moeten duels winnen en bevrijd spelen, zodat we de fans snel achter ons krijgen."

   

  "Anderlecht heeft nood aan de steun van de fans. Het is belangrijk voor de spelers dat iedereen rondom hen positief blijft."

  "In 2019 kan 1e seizoenshelft snel vergeten zijn"

  Anderlecht staat momenteel nog net in de top 6. "Natuurlijk willen we Play-off I spelen", zegt Belhocine. "En we weten dat in de play-offs alles mogelijk is."

   

  "Wat je als club gepresteerd hebt in de eerste helft van het seizoen, kan snel vergeten zijn in 2019."

   

  Hoe zit het met de toekomst van interim-coach Belhocine bij  Anderlecht? "Daar weet ik zelf niet veel over", bekent Belhocine.

   

  "De match tegen Waasland-Beveren is mijn nabije toekomst. En Anderlecht moet 2018 met 3 punten afsluiten. Ik ben vastberaden om de situatie in Anderlecht om te keren."