• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot-speler Kasmi legt positieve drugstest af: "Ik heb het verkloot"

  Kasmi zou tegen de lamp gelopen zijn.

  Beerschot Wilrijk-speler Faysel Kasmi (23) zit in nauwe schoentjes. 1B-club Beerschot Wilrijk meldt dat "Kasmi een positieve drugstest zou hebben afgelegd". De speler zelf bevestigt het verhaal. "Ik heb een drankje aangenomen waarvan ik had moeten weten dat ik het opzij had moeten schuiven."

  Beerschot Wilrijk is karig met commentaar. "We hebben vernomen dat middenvelder Faysel Kasmi een positieve drugstest zou hebben afgelegd", luidt de mededeling.

   

  "De club volgt de zaak op en wacht op officiële bevestiging. Indien nodig zal Beerschot Wilrijk de gepaste maatregelen nemen."

   

  Faysel Kasmi heeft een verleden bij onder meer Lierse en Standard. Hij tekende afgelopen zomer een contract bij Beerschot Wilrijk. De middenvelder kwam er tot dusver amper in actie.

  "Ik heb me gedragen als een achterlijke idioot"

  In een persbericht geeft Faysel Kasmi zelf veel meer tekst en uitleg. "Ik heb me gedragen als een achterlijke idioot en ik betaal daar nu de prijs voor", schrijft hij.

   

  Kasmi schetst hoe zijn carrière al meer dan twee jaar "ups en downs" kent. Afgelopen zomer kreeg Kasmi een aanbod van Beerschot, een kans "die hij niet kon laten liggen". "Sinds november voelde ik dat ik er helemaal klaar voor was. Het was gewoon nog wachten op die ene kans om me te tonen. Ik zou mezelf voor het hoofd kunnen slaan dat ik mezelf nu die ene kans heb ontnomen."

   

  "Na de laatste match voor de winsterstop wordt er traditioneel altijd wel gefeest door de voetballers. Maar ik had beter moeten opletten: ik kwam terecht tussen de verkeerde mensen op het verkeerde moment en ik nam de verkeerde beslissing door een drankje aan te nemen waarvan ik had moeten weten dat ik het opzij had moeten schuiven."

   

  "Maar ik verstop me niet achter excuses: ik heb het verkloot en niemand anders. Ik heb mijn familie, mijn club en mijn managers volledig in de steek gelaten door één heel erg idiote beslissing."

  Ik verstop me niet achter excuses: ik heb het verkloot en niemand anders. Ik heb mijn familie, mijn club en mijn managers volledig in de steek gelaten door één heel erg idiote beslissing.

  Faysel Kasmi

  "Ik ben ook maar een mens met gebreken en zwakheden"

  "Ik hou nog steeds meer van voetbal dan gelijk wat in de wereld. Ik weet dat de publieke opinie mij nu zal veroordelen en daar kan ik niets aan veranderen. Ik verontschuldig mij bij de fans, de club en ook - vooral - bij de jeugdspelers, aan wie ik nu een heel slecht voorbeeld heb getoond", vervolgt Kasmi.

   

  "Ik zou het liefst van al onder een steen kruipen uit schaamte, maar ik hoop ook dat jullie begrijpen dat ik ook maar een mens ben met gebreken en zwakheden zoals vele anderen. Ik wil echter iedereen tonen dat ik weer de speler van vroeger kan worden, het liefst van al in mijn eigen Antwerpen, maar desnoods op gelijk welke andere plaats in de wereld."