• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola na 0 op 6: "Het seizoen is nog niet voorbij"

  Guardiola druipt af na de nederlaag tegen Leicester.

  Met 0 op 6 heeft Manchester City de kering in de Premier League bereikt. Coach Pep Guardiola heeft het na de nederlagen tegen Crystal Palace en Leicester City over "een gebrek aan vertrouwen". "En Liverpool en Tottenham verdienen het om boven ons te staan", reageerde de Spanjaard.

  2-3 tegen Crystal Palace en 2-1 tegen Leicester City: Pep Guardiola en zijn maats beleven niet hun beste periode in de Premier League.

   

  "Het scenario was vrij gelijkaardig aan dat tegen Crystal Palace: we begonnen goed, we scoorden en we slikten dan een goal bij hun eerste kans", analyseerde Pep Guardiola de nieuwe nederlaag.

   

  "We hebben een beetje een gebrek aan vertrouwen. We hadden niet te veel kansen, maar we stonden er wel."

   

  "We hebben vrij goed gespeeld. In deze sport moet je zulke nederlagen aanvaarden. En je moet hard werken. Dat is de enige manier die ik ken."

   

  "Door samen te blijven en harder te werken zullen de resultaten volgen. Het seizoen is nog niet voorbij. We hebben nog veel om voor te vechten."

  "Door samen te blijven en harder te werken zullen de resultaten volgen. Het seizoen is nog niet voorbij. We hebben nog veel om voor te vechten.

  Pep Guardiola

  "Ik weet hoe moeilijk het vorig seizoen was"

  Intussen is de achterstand op leider Liverpool opgelopen tot 7 punten. Tottenham heeft de tweede plaats afgesnoept van City, dat nu derde staat.

   

  "Zij verdienen dat", zegt de kampioenenmaker van vorig seizoen over de rangschikking. "Zij winnen wanneer wij niet winnen. Vorig seizoen waren wij zo constant en hebben we heel veel punten gepakt. Nu zijn zij erg constant."

   

  "Voetbal is fascinerend en onvoorspelbaar. Je moet bescheiden zijn en beseffen dat elke match moeilijk is. Vorig seizoen zei iedereen dat het makkelijk was. Maar ik weet hoe moeilijk dat toen was."