• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne (simulatorrijder bij Mercedes): "Goed dat ik in F1-wereldje blijf"

  Vandoorne poseert in zijn tenue van zijn team in de Formule E.

  Vandoorne (HWA) combineert zijn zitje in de Formule E met de rol van simulatorrijder bij Mercedes.

  Stoffel Vandoorne kijkt er enorm naar uit om in de simulator te rijden van Mercedes, het team van wereldkampioen Lewis Hamilton. "Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt", zinspeelt Vandoorne op een mogelijke terugkeer in de Formule 1.

  Vandoorne: "Blij dat ik F1 zal beleven in andere omgeving"

  Na 2 dramatische jaren bij McLaren ruilde Stoffel Vandoorne zijn zitje in de Formule 1 voor de Formule E, het kampioenschap van elektrische auto's. 

   

  Vandoorne eindigde 10 dagen geleden 17e in de eerste manche van de Formule E. En hij mag zich nu ook stilaan klaarmaken om in de simulator te rijden van F1-constructeur Mercedes.

   

  "Ik kijk daar enorm naar uit", zegt Vandoorne op de website van de Formule 1. "Tot nu toe heb ik alleen met McLaren gewerkt. Ik ben blij dat ik nu bij de renstal van de wereldkampioen de Formule 1 eens in een andere omgeving kan beleven."

  "Voorbereid op elke kans die zich voordoet"

  Door die rol van simulatorrijder houdt Vandoorne een voet tussen de deur in de F1-wereld. "Het is goed dat ik in het F1-wereldje blijf", vertelt onze landgenoot.

   

  "Je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren. Mercedes zal komend seizoen exact te weten komen wat ik allemaal kan. Zelf zal ik voorbereid zijn op elke kans die zich aanbiedt."

   

  De Rus Daniil Kviat greep alvast zijn kans. Hij zat afgelopen seizoen in de simulator voor Ferrari en maakt volgend jaar zijn comeback in de Formule 1 bij Torro Rosso.

  Het interview met Stoffel Vandoorne