VIDEO: Lakers verrassen Warriors op kerstdag, Irving en Harden imponeren

  LeBron James kon in het derde kwart niet meer verder.

  De wedstrijden op kerstdag zijn traditioneel één van de hoogtepunten van het NBA-seizoen. Voor LeBron James werd het een feestdag met een dubbel gevoel:  zijn Lakers versloegen kampioen Golden State met 101-127, maar James viel geblesseerd uit. Kyrie Irving (Boston Celtics) en James Harden (Houston Rockets) trokken hun ploeg dan weer over de streep met een indrukwekkende prestatie.

  Lakers vegen Warriors van het parket

  Werken tijdens de feestdagen is niet altijd fijn, maar in de NBA is het net een eer om op kerstdag te mogen spelen. Voor de 45e keer in hun geschiedenis mochten de Los Angeles Lakers in actie komen op 25 december.

   

  LeBron James en co kregen met kampioen Golden State een moeilijke opdracht, maar op het parket waren de Lakers een hele wedstrijd baas.

   

  James viel in het derde kwart uit met een liesblessure na een gevecht voor de bal met Draymond Green, maar ook zonder hem hielden de Lakers knap stand. Meer zelfs: de kloof met de Warriors groeide uiteindelijk tot 26 punten. Een ferme tik dus voor de NBA-kampioen in eigen huis.

   

  "Ik panikeer nooit na dit soort blessures", reageerde "King James" na zijn 13e kerstwedstrijd bij ESPN. "Ik heb me wellicht wat verrokken, en kon alweer wandelen naar de kleedkamer. Ik probeerde wat te stretchen, maar dat verliep moeilijk. Positief is wel dat de spier niet geraakt is."

  4 andere spelers namen James' rol over:

  "Greek Freak" zet MVP-kandidatuur kracht bij in NY

  Na meer dan 40 jaar mocht Milwaukee nog eens een match spelen op kerstdag. Het trof de New York Knicks in Madison Square Garden.


  De 24-jarige Giannis Antetokounmpo was de uitblinker met 30 punten en 14 rebounds in 35 minuten op het terrein. De Griek is een van de kandidaten om MVP te worden dit seizoen. "Het is een grote eer om deel uit te maken van de ploegen die op kerstdag mogen spelen", zei hij na de partij.

  Kijk naar de hoogtepunten uit de match van Antetokounmpo

  Irving stelt zege Celtics veilig

  Er stonden op kerstdag nog drie andere wedstrijden op het programma. In Boston hielden de Celtcis en de Philadelphia 76'ers het heel lang spannend. J.J. Reddick kon in de slotseconde de zege aan Philadelphia schenken, maar miste zijn driepunter op de buzzer.

   

  Een verlenging moest voor de beslissing zorgen en daarin trok de thuisploeg aan het langste eind onder leiding van een ijzersterke Kyrie Irving (40 punten, 10 assists). De spelverdeler van de Celtics stelde met twee driepunters na elkaar de zege veilig: 121-114. 

  Irving houdt het hoofd koel in de verlenging:

  Harden imponeert opnieuw:

  Ook voor James Harden werd het een kerstdag om niet snel meer te vergeten. De sterspeler van de Houston Rockets maakte voor de 7e wedstrijd na elkaar meer dan 30 punten. Met 41 punten had de MVP meer dan een groot aandeel in de 113-109-zege van zijn team tegen OKC.

   

  Voor de volledigheid: de Utah Jazz versloegen de Portland Trailblazers in eigen huis met 117-96.

  De indrukwekkende wedstrijd van Harden: