• home
 • video
 • pas verschenen

  Everts: "Dat ik hier nog ben, is het mooiste kerstcadeau"

  Voor ex-wereldkampioen Stefan Everts zijn het zware kerstdagen. Hij vecht nog altijd een strijd uit tegen malaria. Maar Everts is ondertussen wel aan zijn revalidatie begonnen. Zijn hersenen en organen hebben ook geen permanente schade opgelopen.

  Stefan Everts werd begin december opgenomen op de afdeling intensieve zorg van het UZ in Leuven. De 46-jarige motorcrosser verkeerde in kritieke toestand nadat hij malaria had opgelopen tijdens een reis naar Congo. Daar nam hij deel aan een motorcross voor het goede doel.

   

  Op 17 december kwam er al eens goed nieuws want toen ontwaakte Everts uit zijn kunstmatige coma. En ondertussen heeft hij opnieuw een grote stap vooruit gezet. In een persbericht laat zijn familie weten dat hij gisteren aan zijn revalidatie begonnen is. 

   

  Hij kon al uit zijn bed om een beetje te wandelen. Hij doet ook fysieke oefeningen. Het is niet duidelijk hoelang hij zal moeten revalideren of wanneer hij het ziekenhuis zal mogen verlaten. Tests vorige week toonden aan dat zijn hersenen en organen geen blijvende schade hebben opgelopen.

   

  "Ik ben hier nog altijd. Dat is het mooiste kerstcadeau", liet de tienvoudige wereldkampioen nog optekenen.  "Wij willen alle mensen bedanken voor de enorme steun en wensen iedereen een vrolijk Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar", klonk het bij zijn familie. "Nu focussen we ons volledig op de revalidatie van Stefan."