• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Copa Libertadores-winnaars River Plate als volkshelden onthaald

  De spelers werden gelauwerd door 60.000 supporters.

  El Monumental, het stadion van River Plate in Buenos Aires, is met twee weken uitstel dan toch het decor geworden van een uitbundig feest. De finale van de Copa Libertadores mocht er niet doorgaan, maar de winnaars werden er wel als volkshelden onthaald.

  Na een 2-2-gelijkspel in de heenwedstrijd tegen aartsrivaal Boca Juniors mocht River Plate het beslissende hoofdstuk van de finale van de Copa Libertadores niet voor eigen publiek afwerken. De supporters van River Plate hadden immers de spelersbus van Boca Juniors bekogeld met stenen. Voor de veiligheid werd de finale verplaatst naar Madrid.

   

  Op neutraal terrein kon River Plate uiteindelijk Boca Juniors verschalken met 3-1. In de straten van Buenos Aires barstte toen al een volksfeest los, maar op de huldiging van de spelers was het nog even wachten want River Plate moest meteen in Abu Dhabi aan de slag op het WK voor clubs.

   

  Maar het geduld van de fans werd beloond, want met twee weken uitstel openden de poorten van El Monumental. 60.000 supporters zagen de spelers van River Plate vanop een open bus de trofee in de lucht steken. 

  Bekijk hier de uitzinnige feesttaferelen: