• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert excuseert zich bij UCI: "Aftelklok mag, maar kies realistische timing"

  Door de "cooling down" van Wout van Aert zouden zijn collega's te lang moeten wachten.

  Wout Van Aert veroorzaakte de voorbije veldritten wat wrevel bij zijn  collega's door eerst op de rollen uit te rijden voor de podiumceremonie. Dat de UCI ingreep met een aftelklok, kon de wereldkampioen in Namen matig appreciëren. Maar nu heeft hij zijn excuses aangeboden, al vraagt hij wel een realistische timing.

  Wout Van Aert rijdt meteen na de cross uit op de rollen, waardoor de podiumceremonie soms wat opschuift. Mathieu van der Poel vond dat hij en de andere renners daar niet hoeven op te wachten.

   

  De Internationale Wielerunie (UCI) deelde de mening van de Nederlander en zette na de Wereldbekerwedstrijd in Namen een aftelklok in de interviewtent. Van Aert kreeg 10 minuten om naar de ceremonie te komen.

   

  "Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd, waar ik sprintjes moest trekken met mijn fiets om op tijd te zijn", was de cynische reactie van Van Aert. "Als ik al 20 crossen gewonnen zou hebben, zou ik me wel in andere dingen druk maken, denk ik", sneerde hij nog naar Van der Poel.

   

  Maar op Twitter slikt Van Aert zijn uitspraken opnieuw in. "Ik wil me excuseren tegenover de UCI na mijn uitspraken over het timing-systeem voor de ceremonie", schrijft hij. "Ik ga akkoord met de aftelklok, want zo is het voor iedereen duidelijk. Laten we het wel analyseren en een realistische timing kiezen", geeft hij nog mee.

  De excuses van Van Aert:

  Van Aert: "Klokje doet me denken aan mijn schooltijd"