Ga naar de inhoud

Mollema richt zijn blik op klassement Giro, meesterknecht in Tour

 ma 24 december 2018 13:53
Bauke Mollema eindigde dit jaar slechts 26e in de Tour.

Bauke Mollema heeft zijn hoofddoelen voor 2019 verklapt. De Nederlander is de kopman van Trek-Segafredo in de Ronde van Italië. In de Ronde van Frankrijk zal hij Richie Porte bijstaan.

De Tour staat traditioneel op de wedstrijdkalender van Bauke Mollema, maar in 2019 is de Giro met rood omcirkeld. "Dat is mijn grote doel in het eerste deel van komend seizoen", vertelt hij aan Cyclingnews. 

 

Mollema nam nog maar twee keer deel aan de Ronde van Italië, in 2011 en 2017. "In 2011 was het mijn eerste grote ronde en vorig jaar werd ik zevende. De Giro is altijd goed gegaan voor mij en ik kijk ernaar uit om terug te keren."

 

Mollema zal in de Giro moeten afrekenen met enkele grote namen, want onder anderen Tom Dumoulin, Simon Yates, Vincenzo Nibali, Mikel Landa en Primoz Roglic staan ook aan de start.

 

In zijn negende deelname aan de Ronde van Frankrijk moet hij Richie Porte, die de overstap maakte van BMC, aan de eindzege helpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.