• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert sneert naar UCI: "Klokje doet me denken aan mijn schooltijd"

  " "

  De UCI zette een klokje dat 10 minuten aftelt bij de rollende Van Aert.

  Wout van Aert was tevreden met zijn tweede plaats in Namen na zijn gemiste start. Maar iets anders zat hem dwars: hij begreep niet dat de UCI een klokje dat 10 minuten aftelt, in de tent zette waar hij op de rollen aan het uitrijden was. De UCI en Van der Poel, die de heisa vorige week in gang zette, kregen ervan langs.

  Begin deze week haalde Van der Poel het aan op de persconferentie van zijn ploeg: Van Aert rijdt meteen na de cross uit op de rollen, waardoor de podiumceremonie soms wat opschuift. Van der Poel vond dat hij en de andere renners daar niet hoeven op te wachten.

   

  Van Aert vond het jammer dat Van der Poel hem er niet zelf over aangesproken had en kwam er vandaag na de cross nog eens op terug. Onze radio-interviewer merkte immers in de interviewtent van Van Aert een tablet op van de UCI,  die aftelde van 10 minuten. Zoveel tijd heeft Van Aert na de laatste renner om naar de ceremonie te komen.

   

  "Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?", vroeg Christophe Vandegoor aan Van Aert. "Kan dat niet op een andere manier worden opgelost?" Van Aert beaamde: "Ik deel jouw mening. Ik heb deze week een waarschuwing of ik weet niet hoe ik het moet noemen gekregen van de UCI, dat ik me toch sneller moet klaarmaken voor het podium. Dat werd ingeleid door Mathieu, die daar blijkbaar onvrede mee had."


  "Ik heb daarnet al aan de UCI gezegd dat er volgens mij wel andere problemen zijn die eerst op te lossen zijn. Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd, waar ik sprintjes moest trekken met mijn fiets om op tijd te zijn. Daar kon ik mij toen ook in opjagen. En nu weer. Ik vraag me af of dit de ideale oplossing is", glimlachte de wereldkampioen.

   

  De sport leeft natuurlijk van een duel tussen kampioenen. En dit prikkelt dat. "Natuurlijk, maar ik vind het bizar. Ik kan Mathieu helemaal geen pijn doen dit jaar.  Toch heeft hij het er blijkbaar moeilijk mee dat ik 2 minuten langer nodig heb om gewassen te zijn. Als ik al 20 crossen gewonnen zou hebben, zou ik me wel in andere dingen druk maken, denk ik."

  Ik kan Mathieu helemaal geen pijn doen dit jaar.  Toch heeft hij het er blijkbaar moeilijk mee dat ik 2 minuten langer nodig heb om gewassen te zijn. Als ik al 20 crossen gewonnen zou hebben, zou ik me wel in andere dingen druk maken, denk ik

  Wout van Aert

  Ondertussen in de interviewtent: