• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ondertussen bij Monaco: "Crisis is ernstig, we moeten ons versterken"

  Een ontgoochelde Thierry Henry stapt weg na de nederlaag.

  AS Monaco zit nog altijd in vieze papieren. Het verloor gisteren van de rode lantaarn. Thierry Henry wil hard werken en vice-voorzitter Vadim Vasiljev heeft een plan.

  Thierry Henry zal zijn eerste job als hoofdcoach wel anders voorgesteld hebben. Hij krijgt het Monaco van Rode Duivels Tielemans en Chadli maar niet op de rails en krijgt ook steeds meer kritiek in de Franse pers. De nederlaag tegen degradatieconcurrent Guingamp kwam hard aan.

   

  "We wilden uit de degradatiezone geraken tegen de winterstop en dat is mislukt. Dit is een harde klap", gaf Henry toe. "We beginnen goed, maar na enkele slechte passes verliezen we het vertrouwen. Dat moet ik analyseren."

   

  "We moeten de rug rechten en hard blijven werken. Dat heb ik ook gezegd na onze overwinningen. Ik weet niet wanneer we het behoud zullen bewerkstelligen, maar we zullen elke match alles moeten geven."

  "We moeten ons grondig versterken"

  Terwijl Thierry Henry zijn spelers wat probeerde te beschermen na de beschamende thuisnederlaag tegen Guingamp, was Vadim Vasiljev wat duidelijker in zijn analyse. De Russische vice-voorzitter heeft een plan.

   

  "De crisis is ernstig, de problemen zitten diep. We moeten eerst onze geblesseerden recupereren, daarna moeten we ons grondig versterken en ten slotte moeten we enkel doorgaan met de spelers die goesting hebben."