• home
 • video
 • pas verschenen

  Shiffrin (23) rondt de kaap van 50 wereldbekerzeges

  " "

  Shiffrin (50) komt in lijstje van Lindsey Vonn (82), Annemarie Moser-Pröll (62) en Vreni Schneider (55).

  Mikaela Shiffrin heeft met de slalom in Courchevel in Frankrijk haar 50e wereldbekerzege behaald. Op haar 23e is de Amerikaanse nog maar de 4e vrouw die daarin slaagt. 

  Shiffrin lag al aan de leiding na de eerste run en hield stand in de tweede. Ze finishte met 29 honderdsten voorsprong op de Slovaakse Petra Vlhova en 37 op de Zweedse Frida Hansdotter. Onze landgenote Marjolein Decroix eindigde 54e.

   

  Het was de 35e wereldbekerslalomtriomf voor Shiffrin, die daarmee het record evenaart van de Oostenrijkse oud-skiester Marlies Schild. De drie andere vrouwen die de kaap van 50 haalden, zijn Shiffrins landgenote Lindsey Vonn (82), de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll (62) en de Zwitserse Vreni Schneider (55).

   

  Shiffrin, die gisteren ook al de reuzenslalom won in Courchevel, verstevigt natuurlijk haar koppositie in de algemene wereldbeker, die ze de voorbije 2 seizoenen al op haar naam schreef. In de wereldbeker slalom telt ze het maximum van de punten.

   

  De vraag voor dit seizoen was of Vonn het absolute record van de Zweed Ingemar Stenmark (86 zeges) zou kunnen passeren. Maar op een leeftijd van 23 jaar, 9 maanden en 9 dagen lijkt Shiffrin sowieso al die records van de tabellen te glijden. Op die leeftijd kwamen Vonn en Hirscher nog maar aan 13 stuks, Stenmark had er toen wel al 44.