• home
 • video
 • pas verschenen

  Roodhooft: "Wildcard Roubaix lag klaar, maar paste niet in planning Mathieu"

  Mathieu van der Poel maakte vorige week zijn wegprogramma bekend. Hij rijdt een pak topkoersen in Vlaanderen, maar liet een wildcard voor Parijs-Roubaix schieten. Dat vertelde teammanager Christophe Roodhooft in de marge van de Waaslandcross.

  Van der Poel rijdt Nokere, Bredene Koksijde, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl en Amstel Gold Race bij zijn debuut in de voorjaarsklassiekers.

   

  "Waar kan hij winnen?", vroeg Renaat Schotte aan Roodhooft. Die bleef op de vlakte: "Dat is afwachten, maar ik denk dat hij als atleet, zeker in de toekomst, al die koersen aankan. En nog wel anderen ook. Wellicht wint hij dit jaar niet. Maar hij kan ze wel allemaal winnen."

   

  Roodhooft bevestigde dat Corendon-Circus een wildcard kon krijgen van ASO voor Roubaix. "Ja, die lag eigenlijk klaar. Toen we de Arctic Race reden in augustus kregen we halverwege die ronde al de melding dat dat in orde was." Van der Poel won de 1e en 4e rit in Noorwegen.

   

  De teambaas legt uit waarom hij de wildcard weigerde: "We waren daar blij om. Maar we kozen voor een iets andere indeling. Parijs-Roubaix viel daar moeilijk in. We wilden immers de Brabantse Pijl voor de Gold Race doen. En we willen Mathieu toch wat laten wennen aan dat ander soort parcours."

   

  "De tijd is sowieso kort. Parijs-Roubaix gaat niet lopen. Er komen nog vele jaren aan." De Ronde van Vlaanderen is op 7 april, Parijs-Roubaix op 14 april, Brabantse Pijl op 17 april en Amstel Gold Race op 22 april.

  Van der Poel: "Wilden Roubaix er niet tussenproppen"

  Van der Poel beaamt de woorden van zijn teammanager: "Er was een wildcard, maar we hebben gekozen om het zo te doen. Vooral omdat we ook Ronde van Vlaanderen en Brabantse Pijl/Amstel doen. Daartussen zou Roubaix vallen. Dat is zo'n specifieke koers, ook qua materiaal, dat we die daar niet tussen wilden proppen. Als we dat doen, willen we het goed doen."

   

  Zelf geeft de Nederlander zich het meest winstkansen in de Brabantse Pijl: "Gewoon puur qua aankomst gezien. Ik ken dat daar een beetje. De rest ken ik eigenlijk niet."

   

  En hoever hoopt hij te geraken in zijn eerste Ronde? "Dat is moeilijk te zeggen. Er kan zoveel gebeuren met het koersverloop. Hopelijk speel ik een rol van betekenis in de finale en kunnen we zien wat er mogelijk is."

   

  Met Strade Bianche, waar Benoot vorig jaar won en Van Aert knap 3e werd, zijn er geen gesprekken geweest. "Dat kwam ook iets te vroeg."