• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA: "Zieke" James leidt Lakers met triple double naar de zege, Cousins dunkt op Durant

  LeBron James was vannacht nog maar eens de beste man op het basketbalcourt.

  De Los Angeles Lakers hebben voor de zesde opeenvolgende keer gewonnen in eigen huis. LeBron James, nochtans wat grieperig, dirigeerde zijn team met een triple double naar de zege. Ondertussen is DeMarcus Cousins (Warriors) bijna klaar voor zijn seizoensdebuut. Op training had de imposante center alsvast geen genade met ploegmaat Kevin Durant.

  76e triple double voor "The King"

  LeBron James sukkelde de voorbije dagen met een griepje, maar wilde toch graag spelen tegen de New Orleans Pelicans van sterspeler Anthony Davis. Met zijn 76e triple double (22 punten, 12 rebounds, 14 assists) leidde de viervoudige MVP zijn jongens naar de zege in eigen huis: 112-104.

   

  Voor de Lakers is het de zesde opeenvolgende overwinning in het eigen Staples Center. Met 19 zeges en 13 nederlagen staat de ploeg voorlopig vierde in de Western Conference. 

  De hoogtepunten van de wedstrijd:

  Toronto en Milwaukee blijven top

  In de Eastern Conference zijn de Toronto Raptors en de Milwaukee Bucks voorlopig de nummers 1 en 2. Ook vannacht wonnen ze allebei hun wedstrijd.

   

  De Raptors klopten hekkensluiter Cleveland Cavaliers (126-110) dankzij een indrukwekkende Kawhi Leonard (37 punten), Milwaukee was dan weer met 107-120 te sterk voor de sukkelende Boston Celtics. 

  De indrukwekkende wedstrijd van Kawhi Leonard:

  Ondertussen bij de Warriors...

  DeMarcus Cousins ruilde in het tussenseizoen de New Orleans Pelicans voor kampioen Golden State Warriors. Door een achillespeesblessure speelde de center nog geen minuut dit seizoen.

   

  Op training werkt de viervoudige All Star ondertussen keihard aan zijn terugkeer. Gisteren liet hij met een dunk op ploegmaat Kevin Durant zien dat hij dichtbij zijn beste vorm staat. De rest van de NBA is dus gewaarschuwd.

  De dunk van Cousins op Durant: