• home
 • video
 • pas verschenen

  Naert over Sportman van het Jaar: "19 punten verschil, dat doet pijn"

  Koen Naert moest vrede nemen met een ereplaats.

  Niet Koen Naert, wel Eden Hazard werd verkozen tot Sportman van het Jaar, al was het verschil amper 19 punten. "Als je er zo dichtbij bent, denk ik dat iedereen wil winnen", geeft de marathonloper toe.

  Koen Naert kroonde zich in 2018 tot Europees kampioen op de marathon en dat leverde hem een stekje op de shortlist van Sportman van het Jaar op. Maar Eden Hazard, die met de Rode Duivels derde werd op het WK, ging met de trofee aan de haal.

   

  "Het doet toch een beetje pijn, als ik eerlijk mag zijn", zei Naert. "Het is jammer, zeker omdat het zo nipt was. Als je er zo dichtbij bent, denk ik dat iedereen wil winnen. Slechts 19 punten, dat doet toch even pijn."

   

  "Maar ik heb een fantastisch jaar achter de rug. Het was al ongelofelijk dat ik bij de laatste drie stond. Ik moet heel trots zijn dat ik zo dicht eindig. Ik had de prijs graag gewonnen, maar ik gunde het Eden ook."

   

  "Hazard is een wereldster, een fantastische atleet, die een geweldig WK en seizoen bij Chelsea speelde. Zelfs zonder die tweede plaats was ik tevreden over mijn jaar. Ik ben ongelofelijk trots, maar toch ook een beetje ontgoocheld."

  Naert: "Ongelofelijk fier, maar ook beetje ontgoocheld"