• home
 • video
 • pas verschenen

  Is CCC sterk genoeg? "Hebben kern die zich 100% zal inzetten voor mij"

  Van Avermaet ruilt volgend seizoen rood-zwart voor oranje-zwart.

  Greg Van Avermaet rijdt volgend seizoen voor CCC, de "opvolger" van BMC in de WorldTour. De olympische kampioen gelooft in de kansen van het nieuwe team van Jim Ochowicz. "Voor mij zal er niet heel veel veranderen in de klassiekers", zegt hij bij Cyclingnews.

  "Vooral in de klassiekers meespelen"

  Na 8 seizoenen in het rood-zwart van BMC, is Greg Van Avermaet (33) volgend jaar te bewonderen in de oranje-zwarte uitrusting van CCC. De kopman van het team blikt bij Cyclingnews vooruit op het nieuwe seizoen in een podcast. Is CCC sterk genoeg om mee te doen met de grote jongens?

   

  "Het is uiteraard anders dan bij BMC. We waren één van de beste ploegen van de WorldTour en startten overal met een kopman", zegt Van Avermaet. "Maar onze tactiek zal niet veel anders zijn. Het budget van CCC is niet het grootste, maar toch is onze selectie goed genoeg, vind ik."

   

  "Vooral in de klassiekers moeten we kunnen meespelen. In de rondjes van een week en de grote rondes moeten we dan weer voor de aanval gaan en proberen ritten te winnen."

  Vooral in de klassiekers moeten we kunnen meespelen. In de rondjes van een week en de grote rondes moeten we dan weer voor de aanval gaan.

  Greg Van Avermaet

  "Moeten een ronderenner aantrekken"

  Hoe ontgoocheld is Van Avermaet met het vertrek van sterkhouders als Dennis, Küng en Drucker? "Dat is normaal", beseft Van Avermaet. "Ik begrijp dat velen gekozen hebben voor een andere ploeg om zekerheid te hebben."

   

  "Ze konden misschien wat langer wachten tot het CCC-project werd voorgesteld, maar vaak werden ze onder druk gezet om te tekenen bij hun nieuwe ploeg. Er zijn een paar goede knechten vertrokken, maar hun vervanging is voorzien."

   

  "Er zijn een paar landgenoten en vrienden bijgekomen voor het voorjaar. Ik ben er zeker van dat we een klassieke kern hebben die zich 100% zal inzetten voor mij. Op dat vlak zal er voor mij niet zo heel veel veranderen. Het rondewerk wordt wel wat moeilijker voor de ploeg."

   

  2019 is dus geen overgangsjaar? "Er zijn op dit moment 22 renners in deze ploeg. Volgend seizoen is er dus wat ruimte om versterkingen te halen. Het is niet dat we nu geen goede kern hebben. Er is kwaliteit en de sfeer is goed. Volgend seizoen moeten we gewoon een ronderenner aantrekken."

  Een paar van mijn vrienden zijn erbij gekomen voor het voorjaar. Ik ben er zeker van dat we een klassieke kern hebben die zich 100% zal inzetten voor mij.

  Greg Van Avermaet

  "Een nieuw hoofdstuk"