• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert rijdt ambitieus wegprogramma met debuut in Milaan-Sanremo

  0 / 0

  Wout van Aert heeft meer details prijsgegeven over zijn wegprogramma van volgend voorjaar. De wereldkampioen veldrijden zal voor het eerst aan de start staan van Milaan-Sanremo. Net als vorig jaar rijdt hij ook Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. "Ik wil finales rijden en dan komen die uitslagen vanzelf wel."

  Sinds enkele dagen heeft Wout van Aert zekerheid over zijn ploeg voor komend voorjaar op de weg. Hij rijdt bij Team Jumbo-Visma en kreeg op de ploegvoorstelling vandaag dan ook heel wat aandacht. De veldrijder stelde er zijn wegprogramma voor.

   

  Net als vorig voorjaar, zijn eerste op de weg, begint hij met de Omloop Het Nieuwsblad. Na het WK veldrijden zal hij dan ook nog maar één cross rijden in Maldegem. Hij gaat ook opnieuw starten in Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 

   

  Maar Van Aert toont nog meer ambitie. Hij debuteert ook in Milaan-Sanremo. Daarnaast voegt hij ook de E3 en de Amstel Gold Race toe aan zijn wegprogramma.

  "Het doel is niet om een bepaalde klassieker te winnen"

  "Het is een grote ploeg met heel veel grote namen. Het is mooi om hier te zijn. Ik heb al wat ploegvoorstellingen achter de rug, maar er is toch een verschil. Je merkt dat dit een WorldTour-ploeg is. Dat motiveert me", zei Van Aert.

   

  "Ook op het eerste trainingskamp afgelopen week merkte ik al dat alles heel professioneel is. Ik voelde me meteen thuis. De andere renners hadden hun kennismaking al achter de rug. Zij kenden elkaar al dus ik was toch een beetje zenuwachtig. Maar iedereen was heel positief. Ik voelde me de afgelopen week ook al helemaal anders dan de weken voordien. Ik kom in een sterke ploeg waar ik een stap voorwaarts kan zetten."

  Vorig jaar heb ik nog gecrost na het WK, nu zal ik drie weken hebben om te trainen. Ik wil geen etiket op mezelf plakken. Ik doe het beide: veldrijden en wegwielrennen.

  Wout van Aert

  "Vorig jaar reed ik de klassiekers een eerste keer, maar ik heb al gemerkt dat het echt een meerwaarde kan zijn om met veel jongens in de finale te komen. Er is hier een sterke en brede kern. Mijn programma is vergelijkbaar, maar het grote verschil is dat ik de E3 Harelbeke, Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race rijd. Daarna neem ik welverdiende rust."


  "Of het niet te druk wordt? Ik rijd Parijs-Nice en Tirreno Adriatico niet. Vorig jaar heb ik nog gecrost na het WK, nu zal ik drie weken hebben om te trainen. Ik wil geen etiket op mezelf plakken. Ik doe het beide: veldrijden en wegwielrennen. Ik denk dat 2019 zich heel mooi aankondigt."


  "Vorig jaar stond er geen druk op en was alles nieuw. Dit jaar verwachten mensen al meer van mij. Het is alleszins de ambitie om het net zo goed te doen. Ik focus me niet op resultaten. Ik heb een contract voor 3 jaar en ik mag elk jaar beter worden. Het zou fout zijn om nu als doel te hebben om een bepaalde klassieker te winnen. Ik wil finales rijden en dan komen die uitslagen vanzelf wel."

  Teammanager Plugge: "Van Aert zal ons nog veel sterker maken"

  Bij de voorstelling ging er veel aandacht naar Wout van Aert