• home
 • video
 • pas verschenen

  Lovre Kalinic ruilt AA Gent voor Aston Villa: "Bedankt, broeder"

  Lovre Kalinic (28) verhuist in de winterstop van AA Gent naar Engeland. De Kroatische doelman heeft een overeenkomst met de Engelse traditieclub Aston Villa. De ambitieuze tweedeklasser maakte het nieuws op zijn website bekend.

  Kalinic, die in januari 2017 in de Ghelamco Arena arriveerde met een contract van 4,5 jaar, hoorde al 2 matchen niet tot de wedstrijdselectie van Jess Thorup. Hij had zijn zinnen gezet op een transfer.

   

  Van de nummer 8 in België gaat het naar de nummer 8 in de Championship. Aston Villa had de tweede doelman van vicewereldkampioen Kroatië al langer op het oog. Kalinic tekent een contract tot 2023. Met de overgang zou tussen de 6 en 8 miljoen euro gemoeid zijn.

   

  Daarmee doet Gent een goeie zaak. Michel Louwagie maakte van Kalinic begin 2017 de duurste inkomende transfer in Gent en duurste doelman in België: Gent betaalde aan Hajduk Split meer dan 3 miljoen euro.

   

  Kalinic ontpopte zich meteen tot sterkhouder en publiekslieveling. Hij speelde in totaal 79 duels voor blauw-wit, goed voor 29 clean sheets. Een van zijn mooiste herinneringen was de uitschakeling van Tottenham in de Europa League. De Kroaat van 2,01 meter was de Keeper van het Jaar in ons land in 2017.

   

  Na het afscheid van Danijel Subasic bij Kroatië is Kalinic de nummer 1 van zijn land. Met die status keepte hij een geweldige partij op Wembley in de Nations League tegen Engeland (2-1). Dat zal de interesse van Aston Villa alleen maar aangewakkerd hebben.

   

  Villa-coach Dean Smith was opgetogen op de persconferentie. "We kijken al even naar Kalinic en zijn blij dat hij eindelijk heeft getekend. Hij zal de concurrentie de hoogte injagen bij de doelmannen. Hij is groot, de commandant in het strafschopgebied, tweevoetig en heeft een goede persoonlijkheid. Hij zal meteen in de ploeg passen."

  "Onklopbaar op hoge ballen"

  AA Gent nam op zijn website afscheid van zijn doelman: "Kalinic zal in onze herinnering blijven als een keeper die onklopbaar was op hoge ballen en met - ondanks zijn lengte - schitterende reflexen. Hij hield meer dan 30 procent van de wedstrijden een clean sheet."

   

  "Wij wensen Lovre heel veel succes bij zijn nieuwe club en zullen hem steeds met open armen ontvangen in de Ghelamco Arena. Hvala puno brate! (Heel erg bedankt, broeder)"

   

  AA Gent heeft met Yannick Thoelen en Colin Coosemans nog 2 ijzers in het keepersvuur. Vorig jaar verving Thoelen Kalinic bij een blessure.

  Tweets over de overgang: