• home
 • video
 • pas verschenen

  De Plus: "Mijn doel dit seizoen is om Roglic aan Giro-winst te helpen"

  De Belgen bij Jumbo-Visma: Maarten Wynants, Floris De Tier, Wout van Aert en Laurens De Plus.

  Laurens De Plus ruilde na afgelopen seizoen Quick-Step voor Jumbo-Visma. De 23-jarige Belg weet wat zijn taak is bij de Nederlandse ploeg. "Ik ken mijn programma nu al van januari tot oktober. Op termijn is het de bedoeling dat ik hier de kopman word."

  Heeft De Plus na enkele weken al een verschil gemerkt tussen zijn nieuwe ploeg en Quick-Step? "Het is toch nog een andere manier van werken. Hier letten ze nog iets meer op de details. We hebben hier bijvoorbeeld een "food coach". Elke dag krijg ik een menu met wat ik moet kopen en eten. Team Sky heeft dat ooit gedaan met Bradley Wiggins. Hier doen ze dat met de hele ploeg."

   

  "Deze ploeg probeert al jaren de details onder de loep te nemen en naar kleine dingen te zoeken om te verbeteren. Je ziet ook dat de ploeg in de lift zit. Ze zijn nu bij de top 3 in de WorldTour met meer dan 30 zeges vorig jaar. Ik had heel veel zin in dit avontuur. Ik heb drie fantastische jaren gehad bij Quick-Step, maar het was tijd voor een nieuwe stap. Hier kan ik me ontwikkelen als jonge renner."

   

  Wat wordt de rol van De Plus dit seizoen? "Het grote doel van de ploeg is om de Ronde van Italië te winnen. Ik ga proberen om Primoz Roglic daarbij te helpen. We gaan er met hoogtestages en specifieke voorbereidingen naartoe werken. Ik ken mijn programma al van januari tot oktober. De Tour rijd ik niet. Het is echt de bedoeling om een eerste keer een grote ronde te winnen voor Jumbo."

   

  "In de Ardennenklassiekers heb ik wel een vrije rol en in de tweede deel van het seizoen ook wel. Het is de bedoeling dat ik me hier ontwikkel en op termijn de kopman word. Dat is waarvoor ik ben aangetrokken. Dat is de duidelijke lijn."