• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spionage in het voetbal: Werder Bremen geeft gebruik drone toe

  Trainers laten in hun voorbereiding op een wedstrijd liefst zo weinig mogelijk aan het toeval over. Zo betrapten enkele spelers van Hoffenheim deze week een drone die boven hun hoofden vloog tijdens een training. De dader blijkt nu tegenstander Werder Bremen te zijn. 

  Afgelopen woensdag bleef Werder Bremen steken op een 1-1-gelijkspel tegen Hoffenheim. Geen wereldnieuws, maar een verhaal in de rand trok wel de aandacht. Tijdens de laatste training voor de match merkten enkele Hoffenheim-spelers een drone op boven hun hoofden.

   

  Volgens Hoffenheim was daar geen toestemming voor gegeven en de club stapte prompt naar de politie. In het onderzoek werd al snel gekeken naar tegenstander Werder Bremen. Frank Baumann, sportief directeur bij Bremen, geeft nu toe dat zijn club verantwoordelijk is voor het incident.

   

  "Een scout wou informatie verzamelen vanop de training van Hoffenheim en gebruikte daarom voor een korte periode een drone. Deze drone vloog nooit over het terrein en er was geen gevaar voor de spelers. We hebben niets illegaal gedaan. We hebben de zaak al met Hoffenheim besproken, en alles is geregeld. We willen ons verontschuldigen voor het ongemak."