• home
 • video
 • pas verschenen

  Belhocine: "Noem één trainer die niet bij Anderlecht zou willen staan"

  Karim Belhocine hamerde op de trainingen vooral op grinta.

  Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck heeft interim-trainer Karim Belhocine de touwtjes in handen gekregen. "Ik ga het systeem niet revolutionair omgooien", zegt hij. "Ik wil de spelers vooral grinta bijbrengen."

  Karim Belhocine schoof voor het eerst aan voor de wekelijkse persbabbel van Anderlecht. Niet de match tegen Moeskroen, wel de opvolging van Vanhaezebrouck was het centrale thema.

   

  "Ik wil niet het verschil maken met Vanhaezebrouck", opende hij. "Ik wil enkel proberen om de juiste spelers op te stellen. Hein had zijn manier van werken, net als ik. Op sommige vlakken zijn we hetzelfde, op andere vlakken niet."

   

  "Ik zal sowieso enkele andere keuzes moeten maken, want ik moet ook rekening houden met geblesseerde en geschorste spelers. Maar ik ben niet van plan om het systeem revolutionair om te gooien."

   

  "Of ik ook voor een 4-3-3 kies? Dat systeem heb ik ook gebruikt in mijn tweede jaar bij KV Kortrijk, omdat ik daar de juiste spelers voor had. Ik heb geen vast systeem, ik pas me tactisch aan aan de groep."

  Ik heb geen vast systeem, ik pas me tactisch aan aan de groep.

  "Ik heb veel respect voor Vanhaezebrouck"

  Of het de juiste beslissing was om afscheid te nemen van Vanahezebrouck, wou Belhocine niet zeggen. "Ik heb nog veel met Hein gebeld de voorbije dagen en heb veel respect voor hem. Ik zal nooit iets slechts zeggen over iemand anders, ik ben trouw aan met wie ik samenwerkte."

   

  "De spelers weten ook dat ze een verantwoordelijkheid dragen bij zijn ontslag. Ze moeten opnieuw het plezier in het spel vinden. Ik heb vooral gehamerd op grinta en zie op training dat ze er zin in hebben om het samen te doen. Moeskroen is geen eenvoudige verplaatsing, maar de spelers willen de situatie omdraaien."

   

  "Of ik T1 wil worden? Kent u één trainer die geen zin zou hebben om coach van Anderlecht te worden? Ik niet. Maar ik ben verantwoordelijk voor de spelers en de opstelling, het bestuur is verantwoordelijk voor de coach."

  "Anderlecht is geen reële optie voor Cocu"

  Bij Anderlecht staat Philip Cocu bovenaan het wenslijstje van nieuwe coaches. De Nederlander koos na drie landstitels met PSV voor een avontuur bij Fenerbahçe, maar dat draaide uit op een sisser. Cocu zit sinds eind oktober zonder werk.

   

  "Of ik met hem zou willen samenwerken? Waarom niet", zei Belhocine op de persconferentie. Maar volgens de NOS is de kans klein dat Cocu voor Anderlecht kiest. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen meldt dat Cocu van plan is om een rustperiode in te lassen.