• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk: "Stamnummer 13 komt op 1 juli weer thuis"

  " "

  40.000 euro moet Beerschot Wilrijk betalen voor het stamnummer.

  Beerschot Wilrijk en zijn supporters hebben goed nieuws gekregen van de Belgische voetbalbond KBVB. De fusieclub wou graag het originele stamnummer 13 van Beerschot terug: op 1 juli wordt dat een feit.

  Beerschot VAC speelde in 1999 voor het laatst met nummer 13. Toen financiële problemen de toenmalige degradant in 3e klasse definitief de das omdeden. Exit stamnummer 13.

   

  Na heel wat omzwervingen, fusies en naamsveranderingen is Beerschot Wilrijk nu heel succesvol met stamnummer 155, nadat KFCO Wilrijk in 2013 de identiteit van het failliete Beerschot AC geïntegreerd had.

   

  De club uit 1B maakte het nieuws gisteren op Twitter bekend: "Na een onverwacht vertrek komt onze dierbare thuis. Hij is nog nooit zo welkom geweest. It's home. 13 forever."

   

  De nieuwe eigenaars en het nieuwe bestuur ijverden van meet af aan voor een rentree van het historische en waardevolle stamnummer. Gisteren kwam de verlossing.

   

  "Zoals verwacht voldoet Beerschot Wilrijk aan alle voorwaarden om het stamnummer 13 weer over te nemen. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond gisteravond beslist", vertelt voorzitter Eric Roef op de website.

   

  "Ons dossier is ontvankelijk verklaard en goedgekeurd. Mits het betalen van 40.000 euro woont het stamnummer 13 weer officieel in het Olympisch stadion. Dat kan ten vroegste op 1 juli 2019."

  Mits het betalen van 40.000 euro woont het stamnummer 13 weer officieel in het Olympisch stadion. Dat kan ten vroegste op 1 juli 2019.

  Voorzitter Eric Roef