'Belgische' spelers op Asian Cup: Iran is 'grote' slokop

  Club Brugge moet Kaveh Rezai een maandje missen door de Asian Cup.

  Club Brugge moet Kaveh Rezai een maandje missen door de Asian Cup.

  Op 5 januari gaat de 'AFC Asian Cup', het Aziatische voetbalkampioenschap, van start in de Verenigde Arabische Emiraten. Enkele Belgische profclubs zien een of meerdere spelers zo voor een maand vertrekken: een overzicht.

  Vooral Play-off 1 ploegen getroffen, ook 1B vaardigt speler af

  Bij Racing Genk, de leider in de Jupiler Pro League, staan ze nu niet bepaald te springen om hun eerste doelman, Danny Vukovic, een maand lang te missen. Vukovic werd geselecteerd voor Australië, dat zijn titel verdedigt op de Asian Cup.

   

  Naast Genk zien ook drie andere play-off 1-kandidaten, STVV, Club Brugge en Charleroi, spelers richting de Emiraten trekken. De Belgische landskampioen moet aanvaller Kaveh Rezai afstaan, de Carolo's zien middenvelder Gholizadeh afreizen. Beide spelers zullen aantreden voor Iran, hoewel die laatste nog twijfelachtig is met een voetblessure.

   

  Iran is de grote slokop in de Jupiler Pro League, want bondscoach Queiroz ging ook in de Oostkantons naar internationals speuren. Ook Morteza Pouraliganji (KAS Eupen)  zal de kleuren van zijn land verdedigen op de Asian Cup.

   

  Tot slot moet ook STVV twee spelers missen: Middenvelder Wataru Endo en verdediger Takehiro Tomiyasu. De Proximus League (1B) vaardigt, tot slot, slechts een speler af op de Asian Cup. De keeper Thamsatchanan van OH Leuven is geselecteerd voor Thailand.

  Charleroi-speler Gholizadeh zal de Asian Cup misschien missen door een voetblessure.

  Charleroi-speler Gholizadeh zal de Asian Cup misschien missen door een voetblessure.

  De 'Belgische' spelers op de Asian Cup

  Jupiler Pro League (1A)
   
  Genk: Keeper Danny Vukovic (Australië)
  Eupen: Verdediger Morteza Pouraliganji (Iran)
  Charleroi: Middenvelder Ali Gholizadeh (Iran)

  Club Brugge: Aanvaller Kaveh Rezai (Iran)
  STVV: Middenvelder Wataru Endo en verdediger Takehiro Tomiyasu (Japan)

   

  Proximus League (1B)

   

  OH Leuven: Keeper Kawin Thamsatchanan (Thailand)

  Iran is de grote slokop wat spelers uit de Belgische competitie betreft: