• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht-vrouwen moeten na beroep topper tegen Standard niet herspelen

  De match werd opgeschrikt door hooligans.

  De vrouwenwedstrijd tussen Standard en Anderlecht moet dan toch niet herspeeld worden. Dat werd in beroep beslist. Het resultaat op het moment van de stopzetting wordt de eindstand: een 0-1-zege voor Anderlecht dus. 

  De competitiewedstrijd tussen Standard Fémina en Anderlecht werd in de tweede helft bij een 0-1 tussenstand stilgelegd. Er waren rellen uitgebroken tussen amokmakers van beide ploegen. De match werd op 25 minuten van het einde definitief gestaakt toen mannen in bivakmutsen het veld bestormden.

   

  Het Sportcomité besliste dat de match herspeeld moest worden. Volgens het disciplinaire orgaan deelden Standard en Anderlecht de verantwoordelijkheid. Een replay was volgens het Sportcomité dan ook de beste oplossing. Beide clubs kregen een boete van 1.500 euro.

   

  Maar Anderlecht tekende beroep aan en haalde zijn gram. Het Beroepscomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond besliste dat de wedstrijd niet langer herspeeld worden. Meer nog, Anderlecht behoudt via de groene tafel de 0-1 overwinning. Dat was immers de score op het moment dat de match definitief werd gestaakt. Paars-wit moet wel net als Standard nog steeds 1.500 euro boete betalen.   

   

  De beslissing heeft ook gevolgen voor het klassement in de Super League want Anderlecht krijgt er zo drie punten bij en nadert tot op twee punten van leider Gent. Standard Fémina deelt de derde plaats met Genk. Vrijdagavond trapt Standard de 13e speeldag in de Super League op gang op bezoek bij de vrouwen van RSCA. De match wordt om veiligheidsredenen op neutraal terrein in Tubeke gespeeld. Standard kan nog in evocatieberoep gaan.