• home
 • video
 • pas verschenen

  Aernouts uitgeroepen tot Triatleet van het Jaar na 2e plaats in Hawaï

  Bart Aernouts zal geen Sportman van het Jaar worden, maar hij werd toch in de bloemetjes gezet. Hij mocht de prijs van Triatleet van het Jaar in ontvangst nemen. Katrien Verstuyft haalde het bij de vrouwen. De trofee voor Prestatie van het Jaar ging naar de Belgian Hammers.

  Aernouts wordt tweede op de Ironman in Hawaï

  De redactie van 3athlon.be reikt de prijzen uit. Dit jaar waar Bart Aernouts, Pieter Heemeryck en Tim Van Hemel de drie genomineerden. De tweede plaats van Aernouts in Hawaï, het officieuze WK, gaf de doorslag. Hij was er bovendien de snelste Belg tot nog toe met een tijd onder de 8 uur.

   

  Katrien Verstuyft haalde het bij de vrouwen dankzij een heel regelmatig seizoen. Ze brak definitief door op de halve afstand met een overwinning in de Challenge van Praag en podiumplaatsen in Lissabon, Geraardsbergen, Cascais, Sardinië en Mallorca. En ze won de Zwintriatlon in Knokke-Heist voor het vierde jaar op rij.

  Belgian Hammers pakken medaille op het EK

  De Belgian Hammers, de Belgische triatlonploeg, viel ook in de prijzen. Valerie Barthelemy, Jelle Geens, Claire Michel en Marten Van Riel pakten op de Europese kampioenschappen in Glasgow een bronzen medaille in de Mixed Team Relay, een nieuwe olympische discipline.