Verschueren: "Nieuwe trainer? Dacht dat we gisteren rond waren, maar is niet gelukt"

  Michael Verschueren.

  Sportief directeur Michael Verschueren.

  Anderlecht heeft Frank Arnesen aan boord gehaald als technisch directeur. Sportief directeur Michael Verschueren is tevreden met de komst van de Deen en gaf aan Sporza ook een update over de zoektocht naar een nieuwe T1. "Het kan snel gaan", zegt hij.

  "We overleggen met Frank over de nieuwe trainer"

  Frank Arnesen zal begin januari echt aan de slag gaan bij Anderlecht, maar paars-wit zoekt intussen naar een nieuwe coach. "We overleggen met Frank over de nieuwe trainer. We zijn met een aantal pistes bezig. Daar is hij van op de hoogte", verduidelijkt Michael Verschueren aan Sporza.

   

  "De pistes die we verderzetten zijn pistes die hij ook ondersteunt. We zijn bezig en er wordt veel druk op gelegd. We willen de juiste persoon aan boord halen."

   

  "Ik heb zelf 80 kandidaturen ontvangen. We hebben gefilterd wie bij ons past en wie niet. We hebben daar een bepaalde methodiek voor. We hebben dat herleid tot een paar. Daar zijn we mee in onderhandeling en we zullen zien wie er uit de bus komt."

   

  "Wanneer er een nieuwe coach zal zijn? Ik heb een fout gemaakt door te zeggen dat er op 15/12 een nieuwe technisch directeur zou zijn en we zijn nu 20/12. We proberen zo snel mogelijk iemand aan boord te halen. Ik dacht dat we gisteren rond waren, maar het is niet gelukt. We zullen zien, maar het kan absoluut snel gaan."

  Ik heb zelf 80 kandidaturen ontvangen. We hebben gefilterd wie bij ons past en wie niet. We hebben dat herleid tot een paar. Daar zijn we mee in onderhandeling.

  Michael Verschueren

  "We zullen geen 30 spelers kopen"

  Anderlecht bereikte afgelopen nacht een akkoord met Frank Arnesen, die op 3 januari aan zijn takenpakket begint. "We denken dat hij het DNA heeft dat we nodig hebben."

   

  "We zijn een club met veel geschiedenis, prijzen en een winnaarsmentaliteit. Ik denk dat Frank daar deel van heeft uitgemaakt. We willen dat verhaal terugbrengen. We willen bij de jongere generatie die mentaliteit terugbrengen en daar kan hij aan deelnemen."

   

  "Hij moet inzetten op zijn netwerk. Hij heeft verstand van voetbal. Met de mensen die hier vandaag actief zijn, moet hij een extra push brengen, dat extra niveau leveren om de mix van juiste spelers op het veld te krijgen."

   

  Wordt het een drukke wintermercato voor Anderlecht? "Het is geen zomer. We zullen geen 30 spelers kopen. We proberen vooral een juiste dynamiek te creëren binnen het team en we versterken waar nodig. We blijven inzetten op de jeugd, dat is duidelijk afgesproken met Frank. We zijn met pistes bezig. Frank weet daar ook van."

  Bekijk het interview:

  Het journaal over de reorganisatie bij Anderlecht