Van der Sande reageert: "Het gaat hier louter om een vergissing"

  Tosh Van der Sande heeft gereageerd op het nieuws over zijn positieve dopingtest. "Het was een vergissing tussen twee neussprays", vertelt de renner van Lotto-Soudal. "Ik zal nu het nodige doen om mijn naam te zuiveren."

  Gisteren raakte bekend dat Tosh Van der Sande tijdens de Zesdaagse in Gent tegen de dopinglamp liep. Er werd bij de renner een toegelaten substantie gevonden, maar hij had dit niet gemeld. Lotto-Soudal schorste Van der Sande in afwachting van het onderzoek van de UCI.

   

  "Groot was mijn verbazing toen ik een brief ontving met een afwijkend analyseresultaat", vertelt hij nu zelf het verhaal. "Tijdens de Zesdaagse van Gent werd ik gecontroleerd op doping. De laatste dag is het gebruikelijk dat alle renners die het podium hebben gehaald, worden gecontroleerd."

   

  "Mijn staal bevatte prednisolone, afkomstig van de neusspray Sofrasolone. Deze neusspray is vrij verkrijgbaar, werd mij bezorgd via de ploegarts en is toegelaten binnen wedstrijdverband voor zover vermeld op het dopingcontroleformulier. Ik nam deze gewoon intranasaal."

   

  "In de hectiek werd bij vergissing op het formulier "Mometasone-spray" vermeld in plaats van "Sofrasolone". Het gaat hier dus louter om een materiële vergissing. In het verleden gebruikte ik afwisselend de twee neussprays, altijd bezorgd via een ploegarts."     

   

  "Ik zal nu samen met advocaten Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer en mijn manager Jef Van den Bosch het nodige doen om een en ander te duiden aan de UCI en mijn naam te zuiveren."