• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Interim-coach Solskjaer: "Alle United-spelers beginnen met schone lei"

  Solskjaer neemt tot het einde van het seizoen de sportieve leiding op zich.

  Ole Gunnar Solskjaer heeft nog geen match geleid als trainer van Manchester United, maar de Noor heeft wel al zijn eerste interview gegeven. Hij had goed nieuws voor onder anderen Paul Pogba. "Wat er in het verleden gebeurd is, blijft daar. Iedereen krijgt een kans."

  Solskjaer werd gisteren aangesteld als interim-trainer tot het eind evan het seizoen. "Ik ga 6 maanden genieten", vertelt de ex-speler van United. "De club zoekt op dit moment de volgende hoofdcoach, maar wij willen de spelers nu al spelvreugde geven. Natuurlijk wil ik ook wedstrijden winnen, maar we spelen ook voor de supporters, voor onze trots en om de geschiedenis van deze club te eren."

   

  "Er komt nu een drukke periode aan met veel wedstrijden, maar dat is geen probleem. Ik zal moeten roteren, maar dat is goed. Deze club heeft  24 uitstekende spelers en ze zullen allemaal een kans krijgen om te laten zien dat ze United-spelers zijn."

   

  Tijdens het interview werden er geen namen van spelers genoemd, maar het is een publiek geheim dat ex-trainer Mourinho op gespannen voet leefde met enkele spelers, zoals Paul Pogba. "Iedereen weet dat dit een kans kan zijn. Wat er in het verleden gebeurd is, blijft in het verleden. Iedereen begint met een propere lei. Ik wil dat de spelers gewoon hun niveau laten zien. Ik heb natuurlijk de voorbije matchen gezien, maar iedereen krijgt een nieuwe kans."