• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barcelona vangt defensieve blessures op met overbodige Valencia-speler

  Jeison Murillo.

  Murillo verhuist van Valencia naar Barcelona.

  Jeison Murillo (26) maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Barcelona. De Colombiaanse verdediger is tweede garnituur bij Valencia. Barça heeft ook een aankoopoptie in de overeenkomst laten opnemen.

  Bij Barcelona zijn er defensieve kopzorgen door de blessures van Samuel Umtiti en Thomas Vermaelen. De Spaanse koploper vangt die kwetsbaarheid op met de komst van Jeison Murillo, die tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Valencia.

   

  Bij de club van Michy Batshuayi was de 26-voudige international helemaal niet zeker van een basisplaats. De Colombiaan, die afgelopen zomer voor 12 miljoen euro van Inter werd overgenomen, verloor de concurrentiestrijd met Garay en Paulista bij de nummer 14 in La Liga.

   

  Barça huurt de speler, maar heeft een optie om Murillo aan het einde van dit seizoen voor 25 miljoen euro definitief over te nemen.