• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk verliest doelman Vukovic in januari aan Australië voor Asian Cup

  Danny Vukovic, de doelman van competitieleider Racing Genk, is geselecteerd voor de Australische ploeg die haar titel verdedigt op de Asian Cup. Die landenbeker is van 5 januari tot 1 februari in de Verenigde Arabische Emiraten. In het slechtste geval mist hij 3 competitiewedstrijden met Genk.

  Vukovic zal op de Asian Cup tevreden moeten zijn met een plaats op de bank. Normaal zet bondscoach Graham Arnold, in de jaren 90 in de spits bij Luik en Charleroi, Mathew Ryan tussen de palen. Ryan is nu aan het werk bij Brighton in Engeland en speelde in ons land voor Club Brugge en Genk.

   

  Australië opent zijn toernooi op 6 januari tegen Jordanië. Daarna zijn er nog groepsduels tegen Palestina (11/1) en Syrië (15/1). De kans is heel groot dat Australië doorstoot naar de knock-outfase. De finale wordt gespeeld op 1 februari.

   

  Tijdens de Aziatische landenbeker zijn er 3 competitiespeeldagen in ons land. Op 18 januari komt Genk uit zijn winterstop voor de beladen Limburgse derby bij STVV, een week later ontvangen Clement en de zijnen Moeskroen, waarna de competitieleider in het weekend van 2 februari op bezoek gaat bij Waasland-Beveren. Nordin Jackers, de tweede doelman van Genk, kan zich alvast opmaken voor die duels.

   

  In de week van 22 en 29 januari waren ook nog de heen- en terugduels van de halve finales van de beker gepland, maar daar hoeft Genk geen rekening meer mee te houden. Genk sneuvelde gisteren op Union.