• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Arnesen wordt technisch directeur van Anderlecht: "Een eer"

  De 62-jarige Deen speelde van 1983 tot 1985 in Brussel, dat laatste jaar werd hij kampioen.

  Michael Verschueren heeft zijn zoektocht naar een technisch directeur voor Anderlecht beëindigd: de sportief directeur is uitgekomen bij Frank Arnesen. De 62-jarige Deen speelde van 1983 tot 1985 voor de Belgische recordkampioen.

  Anderlecht maakte het nieuws vanochtend op zijn website bekend: "Na 33 jaar komt Frank Arnesen terug naar RSC Anderlecht", luidt het. Van 1983 tot 1985 maakte de voormalige aanvallende middenvelder het mooie weer in het Astridpark met een titel in 1985.

   

  Hij begon zijn profcarrière in 1975 bij Ajax, waarna hij met Valencia, Anderlecht en PSV nog langs mooie clubs passeerde. In Brussel maakte hij 15 goals in 50 competitiematchen.

   

  Na zijn carrière, die hij in 1988 afsloot met winst in Europabeker 1 aan de zijde van Eric Gerets bij PSV, werd hij assistent-trainer van de Nederlandse lampenclub. Maar het kantoor lag hem meer dan het veldwerk. Hij was 10 jaar sportief directeur bij PSV. 

   

  Die functie vervulde Arnesen ook 1 jaar bij Tottenham, 5 jaar bij Chelsea, 2 jaar bij Hamburg, enkele maanden bij Metalist Charkov en 1 jaar bij PAOK. Sinds april 2017 was hij lid van de raad van commissarissen bij PSV.

   

  Anderlecht probeerde al vaak om de Deen te halen, nu is het gelukt. In november wuifde Arnesen de interesse uit Brussel nog weg en gaf hij aan bij PSV te willen blijven. Een maand later is hij toch weg.

  Verschueren: "Ervaring bij topclubs"

  Michael Verschueren is tevreden met de nieuwste aanwinst: "Ik ben blij dat ik Frank Arnesen kan voorstellen als nieuwe technisch directeur. Hij kent onze club, maar heeft ook ervaring opgedaan bij topclubs in het buitenland, zoals PSV, Tottenham en Chelsea. Hij betekent een grote meerwaarde voor RSCA."

   

  Arnesen begint op 3 januari aan zijn nieuwe loopbaan bij Anderlecht: "Ik ben blij om de overstap te maken naar RSCA. Het is een eer om in het verleden als speler en binnenkort als technisch directeur deel uit te maken van deze club. Ik hoop hier een mooi verhaal te schrijven, samen met de directie, de sportieve staf en de spelers."