• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuelta verwent de klimmers weer met 8 aankomsten bergop en 59 cols

  Simon Yates won dit jaar de Vuelta.

  De Ronde van Spanje wordt volgend seizoen weer spek naar de bek van de klimmers. De Vuelta wordt op 24 augustus op gang geschoten in Torrevieja en eindigt op 15 september in Madrid.

  De Vuelta opent aan de Costa Blanca met een ploegentijdrit van 18 kilometer. In de eerste week worden al enkele uitdagingen voor de wielen geschoven, maar daags voor de eerste rustdag wordt het echt menens. Op weg naar Cortals d'Encamp pakt de Vuelta ook uit met 4 kilometer onverharde wegen tijdens een van de sleutelritten.

   

  Na het uitje naar Andorra steekt de Vuelta ook de Franse grens over, waar meteen na de rustdag in Pau een individuele tijdrit van 36 kilometer geprogrammeerd staat. Het zijn meteen de laatste tijdritkilometers van deze Vuelta.

   

  De organisatie heeft voor volgend jaar 8 aankomsten bergop aangeduid, met 5 onuitgegeven slotbeklimmingen. Onder meer de ritten naar Los Machucos en Plateau de Gredos zullen het klassement bepalen. Na 3.272 kilometer en 59 cols kennen we op 15 september in Madrid de eindwinnaar.

  Het parcours en de sleuteletappes op een rijtje: