• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Sande positief? "Ik hoop dat het om een administratieve vergetelheid gaat"

  Tosh Van der Sande

  Tosh Van der Sande in actie op de piste van het Kuipke.

  Volgens Renaat Schotte is de positieve controle van Tosh Van der Sande een storm in een glas water. "De dopingstrijd mag over andere zaken gaan dan een neusspray", vindt onze wielercommentator.

  "Onbewust"

  Tosh Van der Sande heeft tijdens de Gentse zesdaage een positieve dopingtest afgelegd. "Hij is niet betrapt op epo, cera of bloeddoping", stelt Renaat Schotte. "Het gaat om een toegelaten substantie in een neusspray, maar bij een controle moet een begeleidende arts die substantie wel vermelden."

   

  "Er moet iets administratiefs foutgelopen zijn", vermoedt onze commentator. "Op een zesdaagse is de ploegdokter niet aanwezig, omdat de renners er voor hun eigen rekening koersen."

   

  "Ik denk niet dat Tosh Van der Sande die neusspray bewust genomen heeft om zijn prestaties te verbeteren. Volgens mij is het een storm in het glas water. Alle partijen zullen hopen om het zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Liefst voor het begin van het seizoen."

   

  "Het is vooral jammer dat er nu een sterretje naast de naam van Van der Sande staat. We kunnen alleen maar hopen dat het voor de renner snel opgelost wordt en dat hij niet in een straatje zonder einde verzeild geraakt, zoals Iljo Keisse destijds."

  Het is vooral jammer dat er nu een sterretje naast de naam van Tosh Van der Sande staat. 

  Renaat Schotte

  "Wielrennen wil katholieker zijn dan de paus"

  "Ik denk dat het wielrennen katholieker wil zijn dan de paus", gaat Renaat Schotte voort. "Koers en doping is een huwelijk waarvan de scheiding nooit uitgesproken zal worden, terwijl in andere sporten sommige dopinggevallen zelfs niet de media halen."


  "Als je mijn persoonlijke mening vraagt, dan mag de dopingstrijd over andere zaken gaan dan substanties die voor iedereen vrij te verkrijgen zijn bij de apotheek." 


  "Ik kan alleen maar hopen dat Tosh Van der Sande zichzelf kan vrijpleiten en bewijzen dat het om een administratieve vergetelheid gaat."

  Renaat Schotte

  Renaat Schotte is onze specialist van het baanwielrennen.