• home
 • video
 • pas verschenen

  Creatief met scorebord in de Champions League: "Grappig moment"

  Dankzij een ouderwets scorebord werd er toch gespeeld in de Lotto Arena.

  Dankzij een ouderwets scorebord werd er toch gespeeld in de Lotto Arena.

  Net als enkele dagen eerder in Leuven-Oostende hadden ook de Antwerp Giants dinsdagavond problemen met hun elektronische scorebord. Dankzij een ouderwets analoog exemplaar kon de Champions League-wedstrijd tegen Fuenlabrada toch doorgaan.

  "De problemen begonnen toen de tv-camera's werden aangesloten. Voordien was alles in orde", vertelt Sporza-commentator Kris Meertens, die de wedstrijd in de Lotto Arena bijwoonde. "Mogelijk was er een interferentie tussen het signaal van het scorebord en het signaal van de tv-camera's."

   

  "Er is nog geprobeerd om het probleem te verhelpen, maar uiteindelijk werd beslist om zonder elektronisch scorebord te spelen. De elektronische 24 seconden-klok deed het wel."

   

  "Er werden twee ouderwetse scorebordjes geplaatst, eentje aan de kant van Antwerp en eentje aan de kant van Fuenlabrada. Ik heb geen idee waar die plots vandaan kwamen. Het was ook zeker niet ideaal. Ik denk niet dat alle spelers altijd wisten wat de score was. Maar het is wel knap van de Spanjaarden dat ze gewoon wilden spelen. Ze hebben ook geen voorbehoud aangetekend. Ik verwacht wel dat de Giants een boete zullen krijgen."

  Het defecte scorebord van de Lotto Arena in de achtergrond.

  Het defecte scorebord van de Lotto Arena in de achtergrond.

  "Een 1 getekend om aan het scorebord te hangen"

  De scorebordperikelen zorgden ook nog voor hilariteit in de slotfase. De Antwerp Giants rondden de kaap van de 100 punten, maar de maximale score op het scorebord was slechts 99. "Dat vierde quarter was waanzin. De ene driepunter na de andere vloog binnen en ik zag het aankomen dat ze boven de 100 punten zouden gaan", zegt Meertens.

   

  "Ik had al op een papier een grote 1 getekend en tegen een collega gegrapt dat hij daarmee dan maar naast het scorebord moest gaan staan. Maar blijkbaar had iemand van de crew hetzelfde idee om ook met een dikke stift een 1 te tekenen, die er dan naast werd gehangen. Dat leverde toch een opmerkelijke foto op."

   

  Opvallend: in de Belgische competitie had Leuven afgelopen weekend ook scorebordproblemen. Door een weerbarstig scorebord verloor het de match tegen Oostende met forfaitcijfers. "Maar die wedstrijd was al aan de gang toen de problemen begonnen. Dan kun je moeilijk ineens stoppen om nog een scorebord te zoeken. Bij de Giants wisten ze dat het scorebord niet werkte en dat er met een analoog scorebord gespeeld zou worden. Bovendien deed de elektronische shotklok het wel."

  Het haperende scorebord in Leuven.

  Het haperende scorebord in Leuven.

  "Enorm potentieel bij de Giants"

  Los van de scorebordproblemen kenden de Antwerp Giants tegen Fuenlabrada wel een fantastische Europese avond. De Giants hebben nu goede papieren om zich te plaatsen voor de 1/8e finales van de Champions League.

   

  "En dat is toch onverhoopt, dat had niemand verwacht. De Giants hoopten hier en daar eens te winnen en misschien het vangnet van de Europe Cup te kunnen halen", weet Meertens. "Maar ook coach Roel Moors, die doorgaans altijd heel voorzichtig en kritisch is, sprak nu uit dat de kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League erin zit. Het ziet er heel goed uit."

   

  "Bij de Giants beseffen ze wel dat ze over een heel groot potentieel beschikken. De Amerikanen Kalinoski en Dudzinski waren vorig jaar al heel degelijk en ook de nieuwe jongens als Sanders en Tate hebben een enorm potentieel."

   

  "Bovendien spelen ze al een tijdje zonder center Moses Kingsley. Ismael Bako is zo op korte tijd de nummer 1 center van de Belgen geworden. Zijn progressie is echt spectaculair en de aanwezigheid van Christophe Beghin (assistent-coach, red) zal daar wel voor iets tussen zitten."

   

  "Als iedereen fit blijft, heeft Antwerp echt een heel sterk team en kunnen ze meedoen voor de titel in België."

  Bekijk enkele hoogtepunten van Antwerp-Fuenlabrada: