• home
 • video
 • pas verschenen

  Couckenbak op Anderlecht: spelers U9 zamelen 5.000 euro in voor het goede doel

  De Studio Brussel-presentatoren hebben woensdagmiddag  in Wachtebeke het bezoek gekregen van Anderlecht-doelman Frank Boeckx en enkele jeugdspelertjes. Zij bakten en verkochten koekjes voor De Warmste Week. 

  De spelers van de U9 van Anderlecht hebben de voorbije weken de handen uit de mouwen gestoken. Op de club bakten de toekomstige Romelu Lukaku's en Vincent Kompany's koekjes, die ze nadien ook verkochten aan de supporters in de thuiswedstrijd tegen Charleroi (09/12).


  En de paars-witte fans hebben hun hart duidelijk laten spreken, want in Wachtebeke kwamen speler Frank Boeckx en twee spelertjes een cheque overhandigen van 5.000 euro.  De opbrengst gaat naar de vzw 'Bring A Smile', een organisatie die zieke kinderen in het ziekenhuis verrast met cadeautjes.

  Frank Boeckx kwam toe in Wachtebeke met een grote cheque:

  Ook Marc Couke doet duit in het zakje

   

  "Ondanks de sportief moeilijke periode, is dit toch iets wat een lach op ons gezicht tovert", vertelde Boeckx aan Eva De Roo. "Het is een gekke week geweest tot dusver, maar dit initiatief zorgt er wel voor dat we met de neuzen in dezelfde richting staan."

   

  Of Marc Coucke zijn portefeuille ook heeft open getrokken? "Dat denk ik wel. Hij had nog een extraatje beloofd bij goeie resultaten, maar dat is helaas even anders uitgedraaid", besloot de Anderlecht-goalie met een kwinkslag. 

   

   

  De spelers van de U9 gingen eerst zelf aan de slag in de keuken van Anderlecht:

  De spelertjes schakelden nadien professionele hulp in:

  Voor en na de thuiswedstrijd tegen Charleroi gingen alle koekjes de deur uit: