• home
 • video
 • pas verschenen

  Buys krijgt goed nieuws van Sport Vlaanderen: topsportcontract wordt verlengd

  Het contract van Buys wordt met een jaartje verlengd.

  Kimberly Buys heeft in Lausanne, waar ze deelneemt aan de Swim Cup, goed nieuws gekregen van Sport Vlaanderen. Het topsportcontract van de 29-jarige zwemster wordt verlengd.

  Op de BOIC-stage op Lanzarote had Kimberly Buys al laten verstaan dat een contractverlenging in de pijplijn zat.

   

  "Er is een plan voor de toekomst, dat naar Tokio leidt. Ik hoop dat ze me daarin willenen ondersteunen. Op de 100 meter vlinder heb ik nog altijd het gevoel dat ik er meer moet kunnen uithalen. Ik mik op Tokio 2020 om dat daar te doen", zei ze een maand geleden aan Sporza.

   

  Buys verdedigde haar plan vorige dinsdag bij Sport Vlaanderen en heeft de instantie kunnen overtuigen. Op de Europese Kampioenschappen zwemmen van afgelopen zomer pakte Buys op de 50 meter vlinderslag.

  "Ik ga er vanuit dat ook Sport Vlaanderen nog in mij gelooft"

  "De week tussen het gesprek bij Sport Vlaanderen en de beslissing van vandaag heb ik in alle rust beleefd", reageert Kimberly Buys. "Ik kon toch niets meer aan de zaak veranderen."

   

  "Alle wedstrijden waren gezwommen en het EK ligt al een tijdje achter ons. Mijn blik stond al een tijd op volgend seizoen gericht. Enkel bij negatief nieuws had ik toch nog een en ander anders moeten gaan bekijken."     

   

  "Ik ga er vanuit dat ook Sport Vlaanderen nog in mij gelooft richting Olympische Spelen van Tokio in 2020. We hebben voor 2019 hetzelfde doel voor ogen: een zo goed mogelijk resutaat neerzetten op het WK volgend jaar. De planning ligt al een tijdje vast en daar hoeven we dus nu niets meer aan te veranderen. Mijn eerste piekmoment ligt in april tijdens de wedstrijden in het Noorse Bergen en het Zweedse Stockholm."