• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuelta voert witte trui in voor beste jongere, combiné verdwijnt

  " "

  De jongerentrui was in de vorige Vuelta voor Enric Mas geweest, 2e achter Simon Yates.

  Morgen stelt organisator Unipublic de 74e editie van de Vuelta voor. Maar vandaag loste het al een primeur: er komt een jongerentrui in de Ronde van Spanje. De combinétrui verdwijnt. De Vuelta is van 24 augustus tot 15 september.

  Vorig seizoen verdeelde de Vuelta nog een rode leiderstrui, een groene puntentrui, een ploegentrui met een geel accent, een blauwebolletjestrui, een trui voor de strijdlust met een groen accent en een witte combinétrui. Die laatste, die sinds 2006 werd uitgereikt, maakt plaats voor een witte jongerentrui.

   

  De combiné cominbeerde punten in het algemeen klassement, het bergklassement en het puntenklassement. Vaak was de winnaar van de combiné ook de eindwinnaar, zo ook in 2018 met Simon Yates.

   

  Met deze ingreep gaat de Vuelta de Tour en de Giro achterna. In Spanje zal hij toegekend worden aan de renner jonger dan 26 jaar. "Na een Vuelta 2018 waarbij we het op 1 na jongste podium uit de geschiedenis hadden, besliste de Vuelta in te zetten op de beloftes in het peloton."