• home
 • video
 • pas verschenen

  Verschueren (RSCA) en Bormans (Union) vervangen Allaerts en Timmermans in UC

  " "

  Michael Verschueren maakt snel promotie in de voetbalwereld.

  De Pro League heeft maandag op zijn algemene vergadering Michael Verschueren (Anderlecht) en Philippe Bormans (Union) het zitje van Paul Allaerts (Moeskroen) en Johan Timmermans (KV Mechelen) in het Uitvoerend Comité van de KBVB gegeven. Die laatste 2 kwamen in opspraak in recente voetbalschandalen.

  De bondstop vindt dat er in het Uitvoerend Comité (UC), het hoogste orgaan binnen de voetbalbond, geen plaats is voor voetbalbestuurders die in opspraak zijn gekomen.  Timmermans is de ex-preses van KV Mechelen, dat het voorwerp is van een gerechtelijk onderzoek naar matchfixing en fraude. Allaerts is CEO van Moeskroen, waar de speurders banden met spelersmakelaars onderzoeken.

   

  Timmermans en Allaerts werd aangemaand om hun postje af te staan. Timmermans deed dat vrijwillig, Allaerts weerde zich. Omdat ze het mandaat van de Pro League kregen, kwamen de postjes maandag op de agenda van de algemene vergadering. Die volgde de bondstop.

   

  Voor het zitje van Allaerts, die een mandaat kreeg namens de eersteklassers, waren met Michael Verschueren en Luciano D'Onofrio twee kandidaten. De bestuurder van Antwerp trok zich echter terug nog voor de stemming begonnen was, waardoor Verschueren, nog maar net sportief directeur bij Anderlecht, vrij spel kreeg en ook verkozen werd.

   

  Bormans, sinds dit seizoen CEO bij 1B-club Union, had geen tegenkandidaat. De mandaten van Verschueren en Bormans zijn tijdelijk, zolang het onderzoek nog loopt. Bij vrijspraak door het gerecht nemen Allaerts en/of Timmermans hun postje opnieuw in. In het andere geval worden de tijdelijke mandaten omgezet in permanente.