• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Jammer dat Mathieu me er niet zelf over aangesproken heeft"

  Wout van Aert kort na de aankomst van een cross.

  De "cooling-down" van Wout van Aert na elke veldrit wordt niet door elke collega geapprecieerd. Mathieu van der Poel uitte gisteren zijn ongenoegen, maar Van Aert verdedigt zijn aanpak. "Ik wil in elk geval snel in overleg – met collega’s, organisatoren, tv en UCI – om hier een oplossing voor te vinden en dit effectief te verbeteren", zegt de wereldkampioen.

  "Iedereen wil toch zo professioneel mogelijk werken?"

  In zijn wekelijkse column op wielerflits.nl heeft Wout van Aert het uiteraard over zijn contract bij Team Jumbo-Visma. "In een kantoortje tegenover de luchthaven werd onze overeenkomst gisterenmorgen met een handdruk bezegeld", schrijft hij.

   

  Maar Van Aert heeft het ook over een onderwerp uit de cross. Mathieu van der Poel is geen fan van de aanpak van Wout van Aert, die na elke veldrit even op de rollen uitrijdt en de podiumceremonie soms wat doet opschuiven.

   

  Van Aert in zijn column: "Dit is nieuw en blijkbaar is dit voor iedereen even wennen. Maar ik vind het bijzonder belangrijk om dit te kunnen doen."

   

  "Een uur op de limiet rijden vergt veel van het lichaam en snelle recuperatie is belangrijk. Iedereen wil toch zo professioneel mogelijk werken? Wel, ik ook. Fatsoenlijk uitrijden na een uur topsport is essentieel."

  "Het is niet zo dat ik iemand langer laat wachten dan nodig"

  "De podiumceremonie begint in principe tien minuten nadat de laatste renner over de finish gereden is. Dat is kantje boord, maar het is niet zo dat ik iemand langer laat wachten dan nodig. Toch een beetje jammer dat Mathieu me er niet zelf over aangesproken heeft in plaats van zijn ongenoegen te uiten via de media", vervolgt Wout van Aert.

   

  "Ik wil in elk geval snel in overleg – met collega’s, organisatoren, tv en UCI – om hier een oplossing voor te vinden en dit effectief te verbeteren. Zodat ik professioneel mijn job kan doen zonder anderen te benadelen."

  Mathieu van der Poel over de losrijdende Van Aert: